VIDEO Vladimir Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas

VIDEO Vladimir Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas
scris 16 aug 2022

Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni președintele rus Vladimir Putin, la aproape jumătate de an de la declanșarea unui război neprovocat împotriva Ucrainei, relatează DPA.

În fața invitaților externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a susținut, încă o dată, că ''teritoriul regiunii Donbas este eliberat pas cu pas'', scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a deschis primul magazin în România și intră în concurență cu Animax. Campanie de recrutare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a deschis primul magazin în România și intră în concurență cu Animax. Campanie de recrutare

În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri și rachete rusești, Putin lăudând companiile producătoare de arme rusești pentru faptul că echipează forțele militare cu ''arme moderne care astăzi contribuie la victorie''.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancțiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus șeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. Totuși, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Șugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice ''legate de evenimentele politice''.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat o agresiune militară nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
donbas