Viktor Orban acuză UE: a organizat prost achiziția vaccinurilor! Ungaria își va construi o fabrică de vaccinuri

Viktor Orban acuză UE: a organizat prost achiziția vaccinurilor! Ungaria își va construi o fabrică de vaccinuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2021

Comisia Europeană nu a știut să organizeze achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, acuză premierul ungar Viktor Orban, care a susținut că Ungaria ''ar avea acum mari probleme'' dacă nu ar fi comandat și vaccinuri din Rusia și China, relatează agenția MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Israelul ''aproape a terminat'' vaccinarea populației sale și Marea Britanie și-a vaccinat 30%-40% din populație, rata medie a vaccinării în Uniunea Europeană abia ajunge la 6,8%, a adăugat premierul ungar, în declarația ce a fost acordată postului Radio Kossuth, arată Agerpres.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

''Acesta este un indiciu clar că ceva nu merge bine. Și nu este o chestiune politică sau o acuzație, nici vreo antipatie față de UE sau birocrații de la Bruxelles, ci sunt fapte. Acesta este adevărul: au greșit'', a continuat Orban, amintind că în ultimele săptămâni livrările vaccinurilor din contractele încheiate de Comisia Europeană în numele statelor UE fie au oscilat, fie nu au fost efectuate deloc.

GALERIE FOTO Protest în Parcul Izvor din Capitală față de vaccinarea obligatorie și introducerea pașaportului de vaccinare CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Protest în Parcul Izvor din Capitală față de vaccinarea obligatorie și introducerea pașaportului de vaccinare

Întrebat despre intenția Austriei, Cehiei, Bulgariei, Sloveniei și Letoniei de a obține convocarea unui summit european pe tema distribuirii vaccinurilor, premierul ungar a apreciat că Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a avut dreptate când a sesizat această problemă, și anume că ''unele țări (din UE) primesc mai multe (vaccinuri) și altele mai puține'', deși statele membre au convenit ca vaccinurile achiziționate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană să le fie repartizate proporțional în funcție de populația fiecăreia.

VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70

Potrivit lui Viktor Orban, în plus față de vaccinurile comandate prin acest mecanism, guvernul de la Budapesta a comandat și 3,5 milioane de doze de vaccin din Rusia și China (Sputnik V și Sinopharm). El a mai spus că Ungaria dezvoltă în acest timp un vaccin anti-COVID-19 propriu și construiește o fabrică de vaccinuri la Debrecen, în estul țării. De asemenea, Ungaria a încheiat o înțelegere cu Israelul să construiască o fabrică de vaccinuri în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vaccin