Vladimir Putin a promulgat o lege care impune ca smartphone-urile, computerele și smart TV-urile vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri rusești

Vladimir Putin a promulgat o lege care impune ca smartphone-urile, computerele și smart TV-urile vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri rusești
scris 3 dec 2019

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care impune ca smartphone-urile, computerele și televizoarele smart vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri rusești, transmite Reuters.

Legea, care va intra în vigoare pe 1 iulie 2020, a întâmpinat opoziția unor retaileri de produse electronice, care afirmă că aceasta a fost adoptată fără ca ei să fie consultați, scrie News.ro.

UniCredit își reduce participația deținută la Yapi Kredi Bank din Turcia CITEȘTE ȘI UniCredit își reduce participația deținută la Yapi Kredi Bank din Turcia

Autoritățile au prezentat legea ca fiind o modalitate de a sprijini firmele rusești de IT să concureze cu companiile străine și de a scuti consumatorii de descărcarea de softuri după achiziția unui dispozitiv.

Piața de telefoane mobile din Rusia este dominată de companii străine, între care Apple, Samsung și Huawei.

Legea semnată de Putin prevede că guvernul va redacta o listă de aplicații rusești care vor fi instalate pe diferite dispozitive.

În ultimii ani, Rusia a adoptat legi mai ferme referitoare la internet, cerând motoarelor de căutare să șteargă unele rezultate ale căutărilor, serviciilor de mesagerie să pună la dispoziția serviciilor de securitate cheile de criptare, iar rețelelor de socializare să stocheze date pe servere din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart tv
soft rusesc
putin