Vladimir Putin l-a concediat pe unul dintre cei mai importanți consilieri ai săi

Vladimir Putin l-a concediat pe unul dintre cei mai importanți consilieri ai săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Președintele rus Vladimir Putin l-a concediat pe Vladislav Surkov, unul dintre consilierii săi emblematici, arhitect al "verticalei puterii", relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Demiterea lui Vladislav Surkov, 55 de ani, a fost anunțată printr-un decret publicat pe site-ul Kremlinului, scrie News.ro.

Volkswagen va decide până la mijlocul anului dacă va construi în Turcia noua sa fabrică CITEȘTE ȘI Volkswagen va decide până la mijlocul anului dacă va construi în Turcia noua sa fabrică

El a fost înlocuit cu adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak, 61 de ani, în calitate de șef al negocierilor în privința conflictului din estul Ucrainei.

Pentru mulți opozanți ruși, Vladislav Surkov este considerat o "bestie neagră" deoarece, în calitate de consilier, a instaurat un sistem de control al mass media, o opoziție docilă în Parlament și represiunea contestării publice.

El este principalul strateg rus în criza ucraineană, marcată de anexarea Crimeei în 2014 și un conflict între forțele de la Kiev și separatiștii proruși din estul țării, soldat cu peste 13.000 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
vladislav surkov