Vladimir Putin obligă marile companii IT occidentale să-și deschidă filiale în Rusia

Vladimir Putin obligă marile companii IT occidentale să-și deschidă filiale în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2021

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care obligă marile companii IT din Occident să-și deschidă filiale în Rusia, potrivit unui document publicat joi de către site-ul informațiilor juridice guvernamentale, în cea mai recentă măsură a Moscovei cu scopul de a exercita un control mai mare asupra Big Tech, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia încearcă să-și consolideze controlul asupra Internetului și să-și reducă dependența de companiile și țările străine, notează sursa citată.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Deputatul Anton Gorelkin din partea partidului de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat (camera inferioară rusă) a declarat că sub incidența acestei noi legi intră Facebook, Instagram și WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords și YouTube (deținut de Google), Viber, Telegram, precum și serviciile de jocuri Steam (Valve Corporation) și World of Tanks (Wargaming), potrivit publicației RBC.

Deschiderea de filiale pe teritoriul Rusiei este necesară, potrivit acestei legi, pentru a lua în considerare cererile cetățenilor, a pune în aplicare deciziile instanțelor și agențiilor guvernamentale și de a restricționa accesul la informațiile interzise în Rusia, conform aceleiași media ruse, scrie Agerpres.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Moscova a aplicat amenzi companiilor IT pentru că nu au eliminat conținutul pe care autoritățile ruse îl consideră ilegal, încetinind viteza Twitter ca sancțiune, iar miercuri a deschis un nou dosar împotriva Google pentru încălcarea legislației privind datele cu caracter personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
lege