Vladimir Putin promulgă legea care deschide calea pentru excluderea opozanților de la alegeri

Vladimir Putin promulgă legea care deschide calea pentru excluderea opozanților de la alegeri
scris 4 iun 2021

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care interzice colaboratorilor organizațiilor calificate drept "extremiste" să participe la alegeri, o măsură denunțată de opoziție care o vede ca pe un mijloc de a o neutraliza înaintea alegerilor legislative din septembrie, potrivit France Presse.

Legea, adoptată anterior în luna mai de Duma de Stat (camera inferioară), iar miercuri de Consiliul Federației (camera superioară), a fost promulgată vineri de către președintele Vladimir Putin, potrivit documentului publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, scrie Agerpres.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Textul este considerat de cea mai mare parte a criticilor Kremlinului ca vizându-i pe susținătorii opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, după ce parchetul ceruse justiției să-i califice organizațiile drept "extremiste", la fel ca unele formațiuni ultranaționaliste și religioase.

Procurorul susține că mișcarea lui Navalnîi caută să "destabilizeze situația socială" în Rusia "sub acoperirea unor sloganuri liberale".

Consecințele acestei proceduri lasă puține îndoieli: rețeaua de birouri regionale ale opozantului a fost deja clasată ca "extremistă" de către serviciile de supraveghere financiară.

Potrivit opoziției, puterea încearcă să "curețe" scena politică de "indezirabili" înaintea alegerilor legislative din septembrie, în timp ce partidul Kremlinului, Rusia Unită, este în scădere în sondaje, într-un context de stagnare economică și de numeroase scandaluri de corupție.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Mai mulți critici ai puterii ruse au fost vizați de percheziții în ultimele zile, între care Andrei Pivovarov, care conducea organizația Open Russia, având legătură cu oligarhul aflat în exil Mihail Hodorkovski. Pivovarov a fost plasat în arest preventiv pentru două luni

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
alegeri