VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice

VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice
scris 5 nov 2020

Volkswagen Group va lansa un proiect-pilot în Grecia, pe o insulă situată în estul Mării Egee, în cadrul planului de introducere pe scară largă a vehiculelor electrice. Transportul pe insulă va fi înlocuit de vehicule cu propulsie exclusiv electric.

Volkswagen Group și Grecia au semnat un acord pentru implementarea unui sistem de mobilitate bazat pe propulsia electrică și pe energia regenerabilă, pe insula Astypalea. Scopul acestui acord este introducerea a circa 1.000 de vehicule electrice, ID.3, ID.4, scutere electrice SEAT, care să înlocuiască circa 1.500 de vehicule cu combustie aflate în uz în acest moment. În același timp, sursele de energie pentru reîncărcarea bateriilor vor fi regenerabile, în special eoliene și fotovoltaice. Un memorandum a fost semnat de reprezentanții VW Group, la Wolfsburg, și de adjunctul ministrului de Externe grec, Konstantinos Fragogiannis, la Atena, și prevede printre altele introducerea de servicii de car sharing și ridesharing cu vehicule electrice, pentru reducerea și optimizarea traficului. Memorandumul a fost semnat pentru o perioadă inițială de 6 ani.

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat prețurile pentru noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat prețurile pentru noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, în România

„Politica, afacerile și societatea au în comun responsabilitatea de a limita schimbările climatice. Ținta noastră pe termen lung este mobilitatea neutră climatic pentru fiecare. Cu proiectul Astypalea vom explora cum să realizăm această viziune deja de astăzi. E-mobilitatea și mobilitatea inteligentă vor îmbunătăți calitatea vieții și vor contribui la viitorul corbon-neutru”, a declarat Herbert Diess, CEO al VW Group.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministru al Greciei: „Cred cu putere în parteneriate. Guvernele nu pot livra pe cont propriu, iar sectorul privat nu este răspunsul la fiecare întrebare. De aceea această ambițioasă viziune este rezultatul unui parteneriat strâns între statul grec și Volkswagen Group. Un lider global în industria auto care țintește să aibă flota de vehicule carbon-neutră până în 2050, vine alături de o națiune Europeană într-un mod de transformare completă.”

Printre vehiculele înlocuite se vor număra cele ale poliției, ale autorităților locale și cele folosite pentru transport public în regim de închiriere. Grecia va finanța cu fonduri europene acest proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
astypalea
automobile electrice
volkswagen