Vinul de azi: Chardonnay Premium 2020

Vinul de azi: Chardonnay Premium 2020
scris 10 aug 2021

Valea răului Târnava Mică este una dintre regiunile viticole cu mare tradiție în Transilvania, terroir-ul fiind considerat unul deosebit de ofertant pentru producerea celor mai bune vinuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2001, Heiner Oberrauch a văzut potențialul locului și a înființat crama Villa Vinea, ale cărei podgorii adăpostesc soiuri precum Fetească Albă, Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, dar și două soiuri adăugate, Kerner, de origine germană și Zwigelt, de origine austriacă.

Chardonnay Premium 2020 este un vin complex, dominat de note aromatice exotice, cu subtile impresii de drojdii fine. Culoarea este galben auriu, cu inflexiuni verzui. Nasul e intens, cu banane, note de patiserie și senzații calcaroase. Corpul este amplu, cu textura catifelată, o bună aciditate și alcool perfect integrat. Gustul aduce a piersică, fagure de miere, alune prăjite și coajă de pâine proaspătă. Postgustul e persistent, cu aluzii de condimente și minerale.

Se recomandă degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alături de fructe de mare, pește, pui sau preparate din legume.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin