Cristiano Ronaldo este sportivul cu cele mai mari câștiguri în 2015: 88 milioane dolari

Cristiano Ronaldo este sportivul cu cele mai mari câștiguri în 2015: 88 milioane dolari
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 iun 2016

Cristiano Ronaldo a profitat de retragerea boxerului Floyd Mayweather pentru a se instala pe prima poziție în topul sportivilor cu cele mai mari câștiguri anuale, fotbalistul lui Real Madrid realizând un venit din salarii și contracte de sponsorizare și de promovare de 88 milioane de dolari în 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cristiano Ronaldo îl depășește, potrivit topului Forbes al celor mai bine plătiți sportivi din lume, pe rivalul său argentinian Lionel Messi, care ocupă poziția a doua, cu venituri de 81,4 milioane de dolari.

Pe poziția a treia se situează basketbalistul american LeBron James, cu 77,2 milioane de dolari.

Potrivit Forbes, Cristiano Ronaldo a avut în 2015 câștiguri salariale (salariu plus bonusuri de performanță) de 56 de milioane de dolari și a mai încasat din diferitele contracte comerciale pe care le are semnate cu Nike, Tag Heuer și Herbalife alte 32 milioane de dolari.

Ronaldo l-a detronat de pe prima poziție pe boxerul Floyd Mayweather, retras din activitate în luna octombrie a anului trecut. Mayweather se situează pe locul al 16-lea în topul sportivilor cu cele mai mari câștiguri în 2015, deși în anul trecut a avut organizat un singur meci.

Topul din 2016 este primul din ultimii 15 ani în care prima poziție este ocupată de un alt sportiv în afara lui Mayweather sau a jucătorului american de golf Tiger Woods, care au dominat categoric respectivul top începând din 2001.

În pofida formei sportive dezamăgitoare din ultimii 7 ani, Tiger Woods continuă să figureze la rândul său în top, pe poziția a 12-a, cu venituri din practicarea golfului de doar 300.000 de dolari, însă cu venituri comerciale de 45 milioane de dolari, majoritatea provenind de la Nike și Titleist.

Cel mai bine plătit jucător de golf din top, Phil Mickelson, a câștigat 2,9 milioane de dolari de pe urma sportului practicart și 50 de milioane din contracte de sponsorizare și promovare.

Jucătorul de tenis Roger Federer este sportivul cu cele mai mari venituri din contracte de sponsorizare și promovare, în valoare de 60 de milioane de dolari, la care se adaugă și câștigurile din tenis, de 7,8 milioane de dolari.

Printre sponsorii lui Federer se numără Nike, Rolex, Mercedes-Benz și Credit Suisse, care îi bagă în buzunar o sumă cu 12 milione de dolari mai mare decât îi aduc sponsorii săi rivalului Novak Djokovic, actualul numărul unu mondial.

Ronaldo și Messi, deși ocupă primele două poziții, sunt singurii fotbaliști din top 20, top dominat de sportivi americani. 13 dintre cei mai bine plătiți sportivi din lume sunt din Statele Unite.

Potrivit Financial Times, la fel ca în topul precedent, nici în topul primilor 20 de sportivi din 2016 nu apare nici o sportivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
cristiano ronaldo
messi
mayweather
tiger woods
federer