Drepturile TV în Franța depășesc pentru prima dată în istorie un miliard de euro pe an

Drepturile TV în Franța depășesc pentru prima dată în istorie un miliard de euro pe an
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2018

Liga Prefesionistă de Fotbal din Franța (LFP) a vândut drepturile TV pentru meciurile din Ligue 1 pentru suma record de 1,153 de milioane de euro pe an, în periodada 2020-2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea este una foarte mare față de perioada 2016-2020, când au fost cedate pentru 726,5 milioane de euro pe an, scrie News.ro.

Grupul spaniol Mediapro este marele câștigător al licitației, obținând principalele pachete, iar Canal +, care a transmis meciuri din 1984, marele perdant, neobținând niciun pachet, deși a licitat la toate. Totuși, Canal + poate subcontracta meciuri.

BeIN Sports a obținut câteva pachete, iar alte două, de mai mică importanță, nu au fost atribuite, pentru că nu s-a obținut suma cerută de LFP și vor fi puse din nou în vânzare.

Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată CITEȘTE ȘI Firmele străine implicate în desfășurarea Campionatului European de Fotbal 2020 la București vor fi scutite de impozit pe venit. Publicitatea legată de turneul oficial nu va fi taxată

Cele mai mari sume din cedarea drepturilor TV s-au obținut în Anglia, cinci miliarde de euro pentru perioada 2019-2022, sumă ce ar putea ajunge la 5,75 de miliarde de euro dacă vor fi vândute și pachetele rămase.

Grupul Mediapro a oferit în Italia 1.05 miliarde de euro pe an pentru Serie A, în perioada 2018-2021, dar tranzacția a fost blocată de justiție, pentru că încălca legile italiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ligue 1
drepturi tv
fotbal