Echipele din NBA au generat venituri record de 8,8 miliarde dolari în 2019

Echipele din NBA au generat venituri record de 8,8 miliarde dolari în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2020

Echipele din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA) au generat venituri totale de 8,8 miliarde de dolari în 2019, cu 10 la sută mai mari față de anul anterior, conform datelor prezentate marți de revista economică americană Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit aceleiași surse, formațiile Los Angeles Lakers și Golden State Warriors au depășit în premieră valoarea de 4 miliarde de dolari, alăturându-se astfel echipei New Yok Knicks, care rămâne cea mai valoroasă grupare din NBA pentru al cincilea an consecutiv, scrie Agerpres.

Afacerile din industrie au crescut cu 5,3% în 2019, ritm de două ori mai slab decât cel din 2018 CITEȘTE ȘI Afacerile din industrie au crescut cu 5,3% în 2019, ritm de două ori mai slab decât cel din 2018

Knicks este evaluată la 4,6 miliarde dolari, în creștere cu 15% față de anul trecut, în ciuda faptului că nu a mai reușit să se califice în play-off-ul NBA de șapte sezoane. În întregul sport profesionist din America de Nord, franciza newyorkeză de baschet este depășită doar de echipa de fotbal american Dallas Cowboys, a cărei valoare ajunge la 5,5 miliarde dolari, în timp ce celebra echipă de baseball New York Yankees se află la egalitate cu Knicks (4,6 miliarde dolari).

În top-ul celor mai valoroase cinci francize sportive nord-americane se mai află Los Angeles Lakers, cu 4,4 miliarde dolari (în creștere cu 19%), și Golden State Warriors, cu 4,3 miliarde (plus 23%).

Pentru prima oară, valoarea medie a echipelor din NBA a depășit 2 miliarde de dolari (2,123 miliarde mai exact), în creștere cu 14 procente față de anul trecut.

Actuala campioană din baschetul nord-american, Toronto Raptors, a înregistrat cea mai mare creștere a valorii sale, de 25 la sută, față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
nba
baschet