EXCLUSIV Gabriela Firea a câștigat baza Pro Rapid în fața Ecaterinei Andronescu și a Ministerului Tineretului și Sportului

EXCLUSIV Gabriela Firea a câștigat baza Pro Rapid în fața Ecaterinei Andronescu și a Ministerului Tineretului și Sportului
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 21 dec 2018

Guvernul a avut de ales între trei instituții candidate la preluarea în administrare a fostei baze de pregătire Pro Rapid, din Bucureștii Noi, a clubului de fotbal Rapid București SA, aflat în faliment, obiectiv aflat în prezent în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Finanțelor: Primăria Capitalei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. În cele din urmă, Executivul a decis ca baza să fie transferată în domeniul public al Municipiului București, Primăria Capitalei intenționând ca, ulterior, aceasta să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1 al Bucureștiului, au declarat, pentru Profit.ro, surse guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cea mai mare parte a bazei Pro Rapid, respectiv terenurile de antrenament și hotelul din cadrul complexului, a intrat de la începutul anilor 2000 în proprietatea producătorului de mobilă Ovo Design, care a preluat-o de la George Copos în contul unei datorii a fostului patron al Rapidului, rezultate din utilarea cu mobilă a unor hoteluri ale acestuia. Ulterior, în 2004, Ovo Design a dat baza în plată către ANAF, pentru stingerea unor datorii proprii la bugetul de stat.

Asociația Pro Rapid a lui Copos deține în continuare în cadrul bazei o clădire de birouri și o sală de forță, pe care ar fi acceptat să le închirieze pe suma simbolică de 1 leu continuatorului vechiului club Rapid, care a promovat în vara acestui an în Liga a III-a.

ULTIMA ORĂ În premieră, marii jucători telecom se unesc și critică Guvernul pentru măsurile pregătite: sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, va fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ În premieră, marii jucători telecom se unesc și critică Guvernul pentru măsurile pregătite: sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, va fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV

La începutul anului 2018, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat o hotărâre prin care a solicitat Guvernului să treacă baza Pro Rapid din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Finanțelor în domeniul public al municipiului București și administrarea CGMB, în vederea reincluderii bazei în circuitul sportiv și de agrement.

Ulterior, Ministerul Finanțelor a inițiat un proiect de HG privind transmiterea bazei din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București și transformarea juridică a acestuia acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local.

"În procedura de avizare a proiectului de act normativ, Ministerul Justiției a recomandat consultarea Ministerului Educației Naționale și a Ministerului Tineretului și Sportului. (...) În urma consultării, atât Ministerul Educației Naționale, cât și Ministerul Tineretului și Sportului și-au exprimat intenția de a prelua în administrare imobilele antemenționate", se arată într-un document al Ministerului Finanțelor.

EXCLUSIV ANPC sancționează OTP Bank pentru întreg portofoliul de credite cesionate în Olanda și dispune restituirea dobânzilor încasate între 2006 și 2015. Paguba, peste 200 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANPC sancționează OTP Bank pentru întreg portofoliul de credite cesionate în Olanda și dispune restituirea dobânzilor încasate între 2006 și 2015. Paguba, peste 200 milioane de euro

Ministerul Educației voia să folosească baza pentru activitățile de pregătire fizică ale celor peste 30.000 de studenți de la Universitatea Politehnică, unde rector a fost actualul ministru Ecaterina Andronescu, iar Ministerul Sportului intenționa să o dea în folosință Complexului Sportiv Național "Lia Manoliu".

Planul Primăriei Capitalei prevede ca baza Pro Rapid să fie preluată de Primăria Sectorului 1, în vederea reincluderii sale în circuitul sportiv și de agrement, precum și pentru crearea unui spațiu modern pentru desfășurarea de activități sportive și recreative, aflat la dispoziția cetățenilor sectorului.

"Precizăm că Primăria Municipiului București, prin Subdiviziunea Administrativ – Teritorială Sector 1, urmărește inclusiv dezvoltarea unui proiect care să aibă ca obiectiv renașterea echipei Rapid (...). Menționăm că niciuna dintre instituțiile solicitante nu a furnizat informații referitoare la eventuale termene avute în vedere pentru realizarea lucrărilor de modernizare și existența surselor de finanțare", se mai afirmă în documentul MFP, elaborat în vederea ședinței de Guvern de joi.

Decizia Executivului a fost ca baza Pro Rapid să fie transferată în domeniul public al Capitalei și în administrarea CGMB.

Analiștii din bănci despre efectele “taxei pe lăcomie”: condițiile de finanțare se vor înăspri, costurile se pot transfera către consumator, vor crește insolvențele și disponibilizările CITEȘTE ȘI Analiștii din bănci despre efectele “taxei pe lăcomie”: condițiile de finanțare se vor înăspri, costurile se pot transfera către consumator, vor crește insolvențele și disponibilizările

Pe 11 decembrie, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, declara îi mulțumește lui George Copos pentru implicarea la Rapid și anunța că baza Pro Rapid va intra în adminstrarea Primăriei Sectorului 1.

Pe 24 noiembrie, Rapid învingea cu scorul de 1-0 echipa Înainte Modelu, într-un meci din Liga a III-a, ultimul disputat pe stadionul Giulești și ultimul din cariera de fotbalist a lui Daniel Pancu. Stadionul Giulești urmează să intre în proces de reconstrucție, în vederea organizării de către România a unor partide de la Euro-2020.

Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat în august ca echipa Rapid să evolueze în Liga a III-a sub denumirea de Fotbal Club Rapid, după cumpărarea mărcii de la societatea intrată în faliment. După intrarea vechii societăți în faliment, o altă echipă s-a format la inițiativa Primăriei Sectorului 1, SC Fotbal Club R București SA, care a achiziționat dreptul de folosire a mărcii FC Rapid. Echipa evoluează în Liga a III-a, după ce a reușit promovarea în vara acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
pro rapid
baza pro rapid
rapid bucuresti
giulesti
gabriela firea
pmb
cgmb
primaria capitalei
primaria sectorului 1
dan tudorache
eugen teodorovici
mfp
tudorel toader
ecaterina andronescu