Finala de 650 de milioane de euro, suma pe care s-ar putea transfera o parte din finaliști în această vară

Finala de 650 de milioane de euro, suma pe care s-ar putea transfera o parte din finaliști în această vară
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 iul 2016

Finala Euro 2016 din această seară va fi urmărită nu numai de zeci, dacă nu sute de milioane de telespectatori, ci și de impresari, antrenori, scouter-i și de conducerile executive ale cluburilor europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mulți dintre cei 46 de membri ai loturilor Franței și Portugaliei își vor schimba, dacă nu și le-au schimbat deja, locurile de muncă până la terminarea actualei perioade de transferuri de vară, suma totală plătită pentru ei de cluburile europene urmând depăși 650 milioane de euro, conform estimărilor publicației italiene Gazzetta dello Sport.

Pogba ar putea deveni cel mai scump jucător din lume

De departe, cel mai important transfer ar urma să fie cel al francezului Paul Pogba, dorit de Manchester United și Real Madrid, și care ar putea costa peste 100 de milioane de euro (chiar lire sterline, dacă ne luăm după presa britanică). Asta după ce, în urmă cu patru ani, fotbalistul a părăsit gratis (Juventus fiind obligată să achite doar o sumă pentru formarea sa) chiar principala grupare care-l curtează în prezent, deținătoarea recordului de titluri câștigate în Anglia, Manchester United.

Pogba are mari șanse de a deveni jucătorul transferat pentru cea mai mare sumă de bani în această vară, depășindu-i în acest clasament pe Gareth Bale și Cristiano Ronaldo, pentru care Real Madrid a plătit peste 80 de milioane de lire sterline către Tottenham Londra, respectiv Manchester United.

În ceea ce privește salariul, Pogba, încă tânăr, trebuie să mai aștepte pentru a intra în top 3 și a-i concura pe Ronaldo, cu un salariu de 288 mii de lire pe săptămână, Messi (277 mii lire pe săptămână) sau Wayne Rooney (250 mii lire pe săptămână). Potrivit publicației spaniole As, Manchester United i-a oferit francezului un salariu de 11 milioane de lire sterline pe an (aproximativ 210 mii de lire sterline pe săptămână).

Payet, N’Kante, Matuidi au căutare în Anglia și Spania

Însă nu numai Pogba va fi urmărit cu atenție de patroni și antrenori în finala de astăzi. Dmitry Payet are mulți estimatori, West Ham cotându-l la peste 50 de milioane de euro, în pofida celor 29 de ani ai săi. Și N’Kante, revelație, alături de echipa sa, Leicester City, a ultimului sezon din Premier League, este curtat la rândul său de mai toate marile echipe ale continentului dar mai nou și de marile forțe financiare fotbalistice din China. Prețul său: undeva în apropiere de 40 de milioane de euro. Un alt fotbalist francez de 29 de ani, Blaise Matuidi, este dorit tot de Manchester United (și de rivala sa din Premier League, Arsenal Londra), PSG urmând a încasa, în cazul în care decide să-l vândă, peste 30 de milioane de euro. Hugo Lloris este dorit de Real Madrid, iar patronul său de la Tottenham, David Levy, este cunoscut drept cel mai dificil negociator, mai ales de madrileni, care au plătit sume colosale pe Modric și Bale pentru a-i putea transfera. Moussa Sissoko nu duce lipsă de oferte, urmând a pleca și el pe bani buni de la Newcastle, în urma retrogradării echipei în Championship.

Umtiti și Mandanda au semnat deja cu alte echipe

Doi jucători ai Franței au semnat deja în această vară cu alte echipe, fundașul Samuel Umtiti transferându-se de la Olimpique Lyon la Barcelona pentru 25 de milioane de euro, in timp ce fostul portar al lui Olimpique Marseille, Steve Mandanda, și-a închieat contractul și a semnat cu englezii de la Crystal Palace.

Nani, Bruno Alves și Renato Sanchez n-au mai avut răbdare

În cealaltă tabără, deja patru jucători portughezi și-au schimbat locul de muncă. Bruno Alves a semnat liber de contract cu Cagliari, iar Nani a părăsit pe Fenerbahce pentru Valencia, care a plătit pentru el 9 milioane de euro. Marea speranță a portughezilor, Renato Sanchez a fost transferat din timp de nemții de la Bayern Munchen, care au achitat pentru serviciile sale peste 30 de milioane de euro.

Andre Gomes sau Joao Mario ar putea costa peste 50 de milioane de euro

Peste 50 de milioane de euro ar putea să îi coste pe englezii de Manchester United, pe italieni de la Juventus sau pe spaniolii de la Real Madrid sau Barca transferul mijlocașului lui Valencia, Andre Gomes. O sumă similară ar pute fi achitată și pentru serviciile mijlocașului ofensiv al lui Sporting Lisabona, Joao Mario, dorit de Internazionale Milano sau de principalele echipe din Premier League. Un alt jucător portughez căutat pe piața transferurilor, în special de echipele engleze, este William Carvalho, pentru care s-ar putea achita o sumă similară celei plătite pentru cealaltă mare speranță a fotbalului portughez, Renato Sanchez, și anume 30 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
finala
euro 2016
portugalia
franța
transferuri