Guvernul ia în calcul închiderea tuturor bazelor sportive. Pregătirea loturilor olimpice, incertă

Guvernul ia în calcul închiderea tuturor bazelor sportive. Pregătirea loturilor olimpice, incertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Guvernul ia în calcul închiderea Centrelor Sportive Naționale, fapt ce va duce la sistarea pregătirii loturilor olimpice în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Închiderea tuturor bazelor de pe teritoriul României, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19, urmează a fi luată în cursul zilei de joi, scrie Agerpres.

"Există această variantă și se va întâmpla cel mai probabil azi. COSR și ministrul Ionuț Stroe au încercat să le susțină interesul, dar nu s-a primit acceptul. Cel mai probabil complexurile sportive naționale se vor închide și pregătirea sportivilor din loturile olimpice va fi sistată", au declarat sursele menționate.

ULTIMA ORĂ Campionatul de fotbal EURO 2020 - amânat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Campionatul de fotbal EURO 2020 - amânat

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis miercuri autorităților române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma deciziei luate împreună cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și cu ceilalți președinți ai comitetelor olimpice naționale europene, privind continuarea antrenamentelor sportivilor.

Conform sursei menționate, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a încercat să susțină ideea continuării pregătirii sportivilor în condiții speciale, de carantină, dar a primit un răspuns negativ din partea comisiei formate din experți epidemiologi, care au considerat că riscul de contaminare este ridicat chiar și în condițiile propuse.

Pandemia de coronavirus ridică tot mai multe semne de întrebare privind desfășurarea JO 2020, a căror ceremonie de deschidere este programată pe 24 iulie. Mai multe competiții de calificare olimpică, la box, scrimă și judo, au fost deja amânate sau anulate, provocând mari incertitudini în rândul sportivilor despre modul în care se va face calificarea la JO 2020.

În prezent, tot mai multe voci din lumea sportului au început să se pronunțe pentru amânarea sau anularea Olimpiadei de vară de la Tokyo pe motivul răspândirii coronavirusului, deși Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul de organizare a JO 2020 susțin că nu se impune o astfel de decizie.

Forul olimpic mondial, care a organizat miercuri o teleconferință cu responsabilii comitetelor olimpice naționale, a repetat marți angajamentul său de a organiza Olimpiada din capitala Japoniei în perioada 24 iulie-9 august, îndemnându-i pe sportivi să își continue pregătirile, în ciuda creșterii speculațiilor referitoare la impactul virusului asupra Jocurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
baze sportive
coronavirus