Ilie Năstase: Îi fac plângere penală lui Isărescu!

Ilie Năstase: Îi fac plângere penală lui Isărescu!

Ilie Năstase, la o audiere a guvernatorului BNR Mugur Isărescu de către Comisiile Economică și de Buget Finanțe ale Senatului

scris 18 sep 2022

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a afirmat, duminică, după finala turneului Țiriac Foundation Trophy, câștigată de jucătoarea română Irina Begu, că întrecerea ar fi trebuit să aibă loc la Arenele BNR, fiind hotărât să depună plângere penală în acest sens împotriva Guvernatorului României, Mugur Isărescu, relatează Agerpres.

"Îmi era dor de un turneu de tenis, dar locația nu este potrivită. Trebuia să fie la BNR, aș fi dorit la BNR, unde s-a scris istorie de 100 de ani și vreau să îl atenționez în acest fel pe tovarășul guvernator al BNR, că în loc să pună semnătura pe o sticlă de vin toți guvernatorii o pun pe o bancnotă. Și vreau să îl atenționez că îi fac plângere penală că nu lasă sportul să se dezvolte în România, tenisul. De mâine îi fac plângere penală. Terenul nu este al lui, este al românilor, eu m-am născut acolo, nu este terenul lui proprietate privată", a afirmat fostul număr 1 mondial.

Importurile de gaze au scăzut cu peste 17% în primele 7 luni din 2022, producția s-a redus cu aproape 5% CITEȘTE ȘI Importurile de gaze au scăzut cu peste 17% în primele 7 luni din 2022, producția s-a redus cu aproape 5%

În urmă cu câțiva ani, avocații omului de afaceri Ion Țiriac, fost partener la dublu al lui Ilie Năstase, au invocat Convenția Europeană a Drepturilor Omului într-un proces în care acesta, alături de Năstase, Simona Halep și alți foști și actuali tenismeni români de top, au solicitat, printre altele, ca Banca Națională a României să fie obligată să le plătească 2 milioane de euro "cu titlu de daune morale generate de imposibilitatea de a mai organiza, de a mai juca și/sau de a fi implicați în competiții de elită" pe arenele BNR, solicitare respinsă de judecători.

"Ca urmare a blocării - din cauza pârâtei Banca Națională a României - a investițiilor necesare utilizării Arenelor de Tenis (arenele BNR – n.r.) conform scopului pentru care au fost construite prin eforturile Statului Român (prin menținerea lor în circuitul sportiv național și internațional), au fost afectate drepturile si interesele legitime ale Reclamanților de a-și desfășura activitatea profesională și/sau comercială. Toți Reclamanții au fost privați de posibilitatea de a fi în continuare implicați în competiții de tenis de elită (Turneul ATP, Turneul WTA, precum și meciurile de Cupa Davis și Fed Cup) pe cea mai importantă arenă de tenis din țară. S-a precizat că reclamanții Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost în mod particular afectați de faptul că Turneul ATP nu se mai poate organiza pe Arenele de Tenis (trebuind să fie mutat la Budapesta). Cât timp a fost organizat la București, acest turneu le-a purtat numele celor doi Reclamanți („BRD Năstase Țiriac Trophy”). Turneul ATP era organizat de către domnul Ion Țiriac începând cu anul 1996 pe Arenele de Tenis, ceea ce i-a creat Reclamantului cel puțin o speranță legitimă (în sensul Convenției Europene a Drepturilor Omului) că îl va putea menține pe aceste Arene", au susținut avocații omului de afaceri, potrivit motivării deciziei instanței, prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ilie nastase mugur isarescu
ilie nastase arenele bnr