Investitorii spanioli iau în calcul dezvoltarea unor terenuri de golf în apropierea Bucureștiului

Investitorii spanioli iau în calcul dezvoltarea unor terenuri de golf în apropierea Bucureștiului
scris 15 nov 2022

Investitorii din Spania analizează oportunitățile pieței românești și iau în calcul dezvoltarea unui teren de golf în apropierea Bucureștiului, conform informațiilor Asociației Investitorilor Spanioli în România (ASEMER). Realizarea unui astfel de proiect presupune o investiție de peste 20 milioane de euro doar în ceea ce privește amenajarea terenului.

”Investiția într-un teren de golf nu ar fi posibilă dacă nu s-ar lua în calcul și posibilitatea dezvoltării unor proiecte imobiliare în apropiere, cu scopul de a genera suficiente beneficii economice care să compenseze asumarea costurilor semnificative implicate de un astfel de proiect de către investitori. Din punctul nostru de vedere, cerințele pentru dezvoltarea unui teren de golf sunt îndeplinite deplin în acest moment de București, care, cu peste două milioane de locuitori și un PIB pe cap de locuitor care a depășit media Uniunii Europene, este un candidat perfect”, a declarat Emilio Luque Ascanio, președintele ASEMER.   

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE PSD și PNL au decis să amâne schimbările la impozitarea locuințelor până la 1 ianuarie 2025. Facilitate pentru reabilitarea clădirilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE PSD și PNL au decis să amâne schimbările la impozitarea locuințelor până la 1 ianuarie 2025. Facilitate pentru reabilitarea clădirilor

În prezent, în București există și terenul de golf al Clubului Diplomatic, inaugurat în 1929 de Regele Ferdinand sub denumirea de Country Club. Tot în nordul orașului, la Stejarii Country Club, există un driving-range.

„În București nu mai există în acest moment posibilitatea amenajării unui teren de golf, ținând cont de costurile semnificative pentru achiziționarea suprafețelor de teren necesare. Pentru acest tip de investiții este obligatoriu să existe suprafețe mari de teren. Un teren de golf cu 18 găuri, de exemplu, necesită aproximativ 56 - 70 de hectare de teren, la care trebuie adăugat și spațiul alocat pentru proiectul de dezvoltare imobiliară. În acest sens, este absolut necesar să ne putem bucura de sprijinul autorităților locale în vederea identificării eventualelor locații adecvate pentru obținerea autorizațiilor necesare de construire”, susține președintele ASEMER.

În Spania, numărul de terenuri recunoscute de Federația Spaniolă de Golf se ridică la 424.

Potrivit datelor Federației Române de Golf, numărul jucătorilor de golf din România se ridică în prezent la aproximativ 1.500 de persoane.

Asociación de Empresas Españolas en Rumanía (ASEMER) a fost înființată în septembrie 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești
golf