Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european

Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2020

Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european, valoarea totală a jucătorilor echipei engleze fiind de 1,405 miliarde de euro, arată un studiu al CIES Football Observatory, care ia în calcul principalele cinci campionate de pe continent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La fiecare club, sunt luați în considerare cei 20 de fotbaliști care au cel mai mare salariu. Pentru a stabili valoarea jucătorilor, CIES a ținut cont de mai multe variabile, printre care vârsta, performanțele, valoarea economică a clubului sau inflația, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marile lanțuri de restaurante din România încep să închidă. City Grill oprește 4 restaurante, după ce numărul de clienți din local a scăzut de 4 ori pe fondul coronavirus. Livrările s-au triplat

Liverpool mai are nevoie de șase puncte pentru a câștigat matematic Premier League, campionat ce a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Echipa antrenată de Juergen Klopp a câștigat anul trecut Liga Campionilor. În actual ediție a celei mai importante competiții europene intercluburi, ea a fost eliminată în optimi de finală de Atletico Madrid.

În clasamentul realizat de CIES, Liverpool este urmată de o rivală din Premier League, Manchester City (1,361 miliarde de euro), de cei doi giganți ai fotbalului spaniol, FC Barcelona (1,170) și Real Madrid (1,100 miliarde), și de alte formații din Anglia, Chelsea (1,008 miliarde) și Manchester United (1,007 miliarde).

Potrivit CIES, valoarea lotului lui Chelsea a crescut puternic după ce londonezii au fost nevoiți să folosească mulți jucători tineri în urma interdicției de a face transferuri, impusă de FIFA.

Pe locul 7 este Paris Saint-Germain (979 milioane). În top 10 se mai află Atletico Madrid (836 milioane), Tottenham Hotspur (787 milioane) și Juventus (783 milioane).

Surprinzător, dintre echipele germane cel mai scump lot îl are Borussia Dortmund (756 milioane), în timp ce Bayern Munchen este doar pe locul 2 în Bundesliga (716 milioane).

viewscnt
Afla mai multe despre
liverpool
lot