Marele antrenor de fotbal Florin Halagian a decedat

Marele antrenor de fotbal Florin Halagian a decedat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

FC Argeș și CSA Steaua au anunțat, luni, că tehnicianul Florin Halagian, marele antrenor al diferitelor echipe de fotbal, a încetat din viață, la vârsta de 80 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Clubul FC Arges anunta decesul antrenorului Florin Halagian la varsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeș cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79”, a precizat gruparea pe pagina sa de Facebook.

Halagian a mai câștigat titlul de campioană cu Dinamo București în sezonul 1991-92. A avut o contribuție importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, scrie News.ro.

CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România

În data de 25 martie 2008 a fost decorat de președintele Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.

“Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia indurerata. Sincere condoleante!”, se menționează în mesajul FC Argeș.

Au postat mesaje pe Facebook și pe site-urile oficiale și FC Rapid și CSA Steaua, după decesul lui Halagian.

“Clubul Steaua București anunță decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a fost unul dintre antrenorii importanți din România, el conducând de-a lungul vremii 15 formații din țara noastră. Ca antrenor pe prima scenă a fotbalului românesc, Florin Halagian a adunat 878 de meciuri, locul 1 detașat în clasamentul all-time. Pe poziția secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide. Printre echipele pe care le-a antrenat s-a numărat și Steaua București (1984), Florin Halagian având o importantă contribuție în formarea dream-team-ului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni pe 7  mai 1986. Florin Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul Steaua București este alături de familia îndurerată în aceste momente grele. Sincere condoleanțe!”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin halagian