Ministrul Sportului, Eduard Novak, revine pe gheață

Ministrul Sportului, Eduard Novak, revine pe gheață
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Eduard Novak, ministrul Sportului, va participa sâmbătă la un concurs de patinaj viteză, primul care se organizează pe pista de gheață naturală de la Miercurea Ciuc după 15 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campion paralimpic la ciclism, Novak a practicat inițial patinaj viteză, disciplină în care a reușit să stabilească mai multe recorduri naționale, scrie Agerpres.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

"După 15 ani, în această sâmbătă, la Miercurea Ciuc se va auzi din nou sunet de patine, pista de gheață naturală fiind, după multă vreme, funcțională. Pentru a marca acest moment de mare bucurie pentru iubitorii patinajului viteză, în această sâmbătă va avea loc primul concurs, din 2006 încoace.

Competiția, organizată de Sport Club Miercurea Ciuc, va începe dimineața, la ora 8:00, și va avea două categorii de concurs: una pentru copii și juniori și una Master - Open, pentru grupele de vârstă de peste 18 ani. Cele două probe vor fi arbitrate de un grup de foști patinatori, care au acționat ca voluntari și în pregătirea gheții și cărora organizatorii le mulțumesc pentru pasiunea cu care s-au implicat și pentru eforturile depuse.

Alături de ei, ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak, fost mare campion și deținător de multiple recorduri naționale în acest sport, care a muncit cot la cot cu ceilalți voluntari și care va fi prezent sâmbătă la eveniment, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale. Ministrul Novak va fi și concurent, în proba de Master", se arată în comunicatul citat.

Ministrul a declarat că sportivii români ar putea concura cu succes la concursurile internaționale de patinaj vitezădacă ar avea în țară infrastructura necesară pentru pregătire.

"Ne propunem o revigorare a acestui sport minunat, cu o îndelungată tradiție în zona noastră și care a produs numeroși campioni naționali și internaționali. Este important pentru comunitate, este important pentru sport, în general. Trebuie să ne preocupăm de crearea unor condiții de infrastructură care să permită dezvoltarea sa, pentru că, la fel ca și în cazul altor sporturi de iarnă, aici există un mare potențial. Putem concura de la egal la egal cu alte națiuni, dar pentru aceasta sportivii noștri trebuie să se poată pregăti în țară, în cele mai bune condiții. Este unul dintre obiectivele mele și ale Strategiei Naționale pentru Sport", a spus Eduard Novak.

Competiția va reuni aproximativ 100 de sportivi aparținând cluburilor din Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, Sibiu și Miercurea Ciuc. Organizatorii speră ca vremea să țină cu concurenții, iar temperaturile să fie sub -5 grade Celsius, pentru a permite conservarea în bune condiții a gheții.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
eduard novak
patinaj viteză