PREMIERĂ Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund

PREMIERĂ Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2022

Formația de fotbal Dinamo București a retrogradat în Liga a 2-a Casa Pariurilor, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur și scor 1-1 în retur. Dinamoviștii vor evolua în eșalonul secund pentru prima dată de la înființarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eșalon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clubul de fotbal bucureștan vine după o lungă perioadă de probleme financiare.

La finele anului trecut, Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare a clubului de fotbal Dinamo, reintrat în insolvență, acesta fiind previzionat cu plata în proporție de 100% a datoriilor către creditori în termen de 3 ani.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Conform regulamentelor privind monitorizarea financiară a cluburilor, 30 noiembrie este data limită la care Dinamo trebuie să prezinte documente care să ateste zero datorii către terți sau un plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în dosarul de insolvență.

În vară, Dinamo 1948 SA a intrat, la propria cerere, în insolvență. Clubul a acumulat din nou datorii, după cinci ani în care a scăpat de acestea tot prin insolvență.

Un club în insolvență nu poate juca în cupele europene.

Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Cinci miniștri, trei de la PNL și doi de la USR-PLUS, pe \ CITEȘTE ȘI Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Cinci miniștri, trei de la PNL și doi de la USR-PLUS, pe "lista neagră" - surse

Datele de atunci indicau că Dinamo a acumulatdatorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro, la venituri de 16,3 milioane de lei și cheltuieli de peste 21 milioane de lei.

În datoriile clubului au intrat și sume către jucători care au câștigat litigii cu Dinamo.

viewscnt
Afla mai multe despre
dinamo
insolventa