Primarul orașului Marsilia vrea să vândă stadionul Velodrome

Primarul orașului Marsilia vrea să vândă stadionul Velodrome
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2021

Primarul orașului Marsilia, Benoît Payan, a decis să scoată la vânzare stadionul de fotbal al echipei Olympique, celebrul Velodrom, deoarece consideră că pentru comunitate este ''o risipă'' financiară, scrie EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Vreau să-l vând pentru că este o risipă financiară. O voi face dacă voi găsi un cumpărător'', explică Payan într-un videoclip postat pe contul său de Facebook.

El spune că decizia a luat-o în contextul în care Consiliul Local are datorii mari din cauza politicii administrative a predecesorului său și a insistat asupra faptului că ''vistieria orașului e goală', scrie Agerpres.

Banca Națională a României poate împrumuta până la 4,5 miliarde euro de la Banca Centrală Europeană. BCE prelungește acordul cu BNR pentru furnizarea de lichiditate în euro până în martie 2022 CITEȘTE ȘI Banca Națională a României poate împrumuta până la 4,5 miliarde euro de la Banca Centrală Europeană. BCE prelungește acordul cu BNR pentru furnizarea de lichiditate în euro până în martie 2022

''Am avansat ideea de a vinde stadionul de când eram în opoziție. O voi face dacă voi găsi un cumpărător. Voi reuși în perioada următoare să găsesc un investitor'', a spus el.

Conform edilului, întreținerea stadionului costă 15 milioane de euro pe an, în timp ce clubul OM plătește o chirie de 5 milioane pe sezon. Datoria municipală este de 1.540 milioane de euro, ceea ce echivalează cu 1.812 euro/locuitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
velodrome
marsilia
stadion