Qatarul și-a anunțat oficial intenția de a organiza Jocurilor Olimpice din 2032

Qatarul și-a anunțat oficial intenția de a organiza Jocurilor Olimpice din 2032
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2020

Qatarul și-a anunțat, luni, intenția de a găzdui Jocurile Olimpice din 2032, ridicând semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca evenimentul să aibă loc la temperaturi caniculare și în fața unui public puțin numeros, informează AFP. Qataraul va organiza Cupa Monddială de fotbal din 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

India, statul australian Queensland și orașul Shanghai sunt, de asemenea, candidați și ar putea exista o candidatură comună Seul - Pyongyang pentru ediția de vară din 2032, scrie News.ro.

În conformitate cu modificările propuse în 2014, țările interesate depun o cerere de a se alătura "dialogului continuu" cu privire la organizarea jocurilor, lucru pe care Qatarul l-a confirmat pentru AFP că l-a făcut într-o scrisoare adresată Comitetul Olimpic Internațional (CIO), cu sediul la Lausanne, Elveția.

Jandarmeria se pregătește pentru Euro 2021. Vrea să țină huliganii departe de stadioane cu un sistem IT mobil CITEȘTE ȘI Jandarmeria se pregătește pentru Euro 2021. Vrea să țină huliganii departe de stadioane cu un sistem IT mobil

"Anunțul de astăzi marchează începutul unui dialog semnificativ cu viitoarea comisie de organizare a CIO pentru a explora în continuare interesul nostru și pentru a identifica modul în care JO pot susține obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului", a declarat președintele Comitetului Olimpic din Qatar, șeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani.

Qatarul nu a reușit să devină candidat la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2016 și 2020, deoarece s-a oferit să le găzduiască în octombrie, fără să discute mai întâi cu CIO.

Jocurile din 2020, amânate până în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au fost atribuite Japoniei, care se confruntă, de asemenea, cu temperaturi toride vara, determinând oficialii să programeze întrecerile dimineața devreme, când temperaturile sunt mai scăzute.

"Qatarul și-a câștigat o reputație de destinație de clasă mondială pentru evenimente sportive majore. Această reputație și această experiență, precum și dorința noastră de a folosi sportul pentru a promova pacea și schimburile culturale vor sta la baza discuțiilor noastre cu comisia", a adăugat șeicul Joaan, fratele suveranului Qatarului, emirul Tamim ben Hamad Al-Thani.

Qatarul va găzdui Cupa Mondială din 2022, dar problema căldurii ar trebui să fie mai puțin pregnantă, deoarece datele de desfășurare a meciurilor au fost mutate în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, pentru a evita căldura toridă.

Temperaturile de vară pot atinge 50 de grade Celsius în țara din Deșertul Arabiei. Căldura și umiditatea au fost probleme majore la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, anul trecut, disputate în fața unui public foarte redus, ceea ce a atras numeroase critici.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
jo 2032