Suporterii au cumpărat 10% din acțiunile clubului Dinamo și plătesc salariile restante ale fotbaliștilor

Suporterii au cumpărat 10% din acțiunile clubului Dinamo și plătesc salariile restante ale fotbaliștilor

Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2020

Suporterii echipei de fotbal Dinamo au anunțat, vineri, că au cumpărat 10% din acțiunile deținute de Ionuț Negoiță la gruparea bucureșteană prin programul Doar Dinamo București (DDB) și că urmează să efectueze plăți pentru achitarea restanțelor salariale către jucători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În urma sesiunii de vot desfășurate în aceste zile, după exprimarea majorității membrilor cotizanți în favoarea propunerii boardului DDB (98,8% au votat DA), ieri 30 ianuarie 2020, în fața notarului, reprezentanții FC Dinamo și reprezentanții Program DDB au semnat un act istoric prin care suporterii au preluat 10% din acțiunile Clubului Dinamo. În același timp, sumele strânse până la acel moment prin ProgramDDB au fost virate Clubului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să participăm la efectuarea ordinelor de plată către jucătorii cu restanțe salariale'', se arată în comunicatul boardului DDB.

Prin contribuțiile de tip socios ale suporterilor dinamoviști s-au strâns până în prezent aproximativ 500.000 de lei, scrie Agerpres.

FOTO Cristiano Ronaldo a cumpărat cel mai scump apartament din Portugalia CITEȘTE ȘI FOTO Cristiano Ronaldo a cumpărat cel mai scump apartament din Portugalia

"Ne-am dorit ca acest lucru să fie făcut înainte de reluarea campionatului, acoperirea restanțelor fiind una din condițiile pentru obținerea licenței pentru Liga 1. În ritmul înscrierilor din ultimele zile, astăzi ar urma să trecem pragul unei jumătăți de milion de lei. Cu o lună mai devreme față de ce ne-am propus la începutul anului. Nu mai avem în cont toți acești bani. De ieri am luat-o din nou de la zero. Dar dacă am reușit să ajungem până aici avem curajul să credem că în următoarele luni vom strânge încă pe-atât. Le mulțumim tuturor dinamoviștilor care au crezut și cred în acest proiect! Le mulțumim tuturor celor care au avut curajul să se implice în mod concret! Am adunat în această Comunitate Socios oameni simpli, studenți, soldați, pensionari, familii, sportivi, foste glorii, artiști, oameni politici, oameni de televiziune, români din diaspora, oameni din peluză, membri Elite sau copii care și-au pus deoparte banii din alocație pentru a se înscrie în DDB. Pentru ei și pentru toți suporterii lui Dinamo, acesta este un moment istoric, fără precedent în fotbalul din România. Dar nu-l vom sărbători în niciun fel, pentru că suntem conștienți că greul de abia acum începe", mai precizează sursa citată.

Suporterii dinamoviști intenționează ca prin acțiunile lor să redreseze echipa și să atragă un investitor serios: "Adevărata realizare va fi să reușim împreună să redresăm echipa și să atragem un investitor puternic pentru ca Dinamo să revină acolo unde îi este locul. Asta ne dorim. Și oricând va apărea un astfel de acționar majoritar, cu un proiect de investiții pentru performanță, nu vom avea nicio problemă să-i cedăm și acțiunile noastre. Toată strădania noastră are un singur scop: Salvarea lui Dinamo. Și lucrul acesta încă nu este realizat. Nu ne vom opri aici. Îi chemăm în continuare pe toți suporterii să vină alături de noi pentru a ridica Dinamo".

Gruparea FC Dinamo se confruntă cu dificultăți financiare după ce patronul Ionuț Negoiță a anunțat că nu se va mai implica din acest punct de vedere, existând restanțe la plata salariilor fotbaliștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
suporteri
dinamo