Treizeci de cluburi de fotbal furnizează 50% din totalul veniturilor în campionatele Europei

Treizeci de cluburi de fotbal furnizează 50% din totalul veniturilor în campionatele Europei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2019

Cele 720 cluburi europene de primă ligă au înregistrat venituri record de 20,11 miliarde euro în anul financiar 2017, dar jumătate din această sumă este realizată de doar 30 de cluburi, se arată în raportul Club Licensing Benchmarking al UEFA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Raportul relevă că veniturile cluburilor europene a crescut în 2017 cu 1,6 miliarde euro, dar bogăția este concentrată în mâinile cluburilor de top, scrie Agerpres.

Cele mai bogate 30 de cluburi au avut o creștere de 7% a veniturilor în 2017, ajungând la 9,7 miliarde euro, adică 49% din veniturile celor 710 cluburi europene.

Spotify lansează o interfață optimizată pentru șoferi CITEȘTE ȘI Spotify lansează o interfață optimizată pentru șoferi

Clubul Manchester United a generat cele mai mari venituri cu 676 milioane euro, în scădere cu 13 milioane față de 2016, fiind urmat de Real Madrid (675 milioane euro). Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, PSG, Arsenal, Liverpool, Chelsea și Juventus au avut la rândul lor venituri de peste 400 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cluburi de fotbal
campionate