UEFA amenință guvernul britanic că mută finala Euro-2020 de la Londra la Budapesta

UEFA amenință guvernul britanic că mută finala Euro-2020 de la Londra la Budapesta
scris 18 iun 2021

UEFA ar fi amenințat guvernul Marii Britanii că va muta finala Euro-2020 de la Londra la Budapesta, dacă autoritățile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitați ai forului european, informează The Times, citată de presa internațională.

Stadionul Wembley urmează să găzduiască semifinalele și finala turneului european, scrie News.ro.

Ford Motor cumpără platforma Electriphi CITEȘTE ȘI Ford Motor cumpără platforma Electriphi

Miniștrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA și FIFA, precum și pentru politicienii, sponsorii și reprezentanții ai deținătorilor de drepturi TV invitați.

În situația actuală, este necesară o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din țări care se află pe lista galbenă sau pe cea roșie și, pentru a înrăutăți lucrurile, fiecare țară reprezentată la turneul finlal al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie (în afară de Turcia, care se află pe lista roșie).

Scutirea de carantină l-ar permite celor 2.500 de VIP-uri să asiste pe Wembley la meciurile din fazele eliminatorii.

Anglia s-a găsit într-o situație similară la finala Ligii Campionilor 2020-2021. UEFA a decis să mute ultimul act de la Istanbul după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe lista roșie a țărilor afectate de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamna că persoanele revenite de la Istanbul ar fi trebuit să intre în carantină. Anglia era favorită să găzduiască finala relocată după ce Manchester City și Chelsea s-au calificat în ultimul act. Cu toate acestea, UEFA, oficialii guvernamentali și federația engleză nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la scutirea de carantină pentru sponsori, VIP și reprezentanți ai deținătorilor de drepturi. Drept urmare, finala Ligii Campionilor a fost în Portugalia, la Porto, cu 6.000 de fani de fiecare club în tribune.

CEO-ul Pfizer transmite că vom reveni la viața normală la finele acestui an, în țările dezvoltate, iar la finalul anului viitor întreaga Planetă va reveni la viața de dinainte de pandemie CITEȘTE ȘI CEO-ul Pfizer transmite că vom reveni la viața normală la finele acestui an, în țările dezvoltate, iar la finalul anului viitor întreaga Planetă va reveni la viața de dinainte de pandemie

În cazul în care miniștrii vor decide împotriva scutirii, UEFA va muta finala Euro 2020 la Budapesta, în Ungaria, țară care nu va avea restricții la frontieră în Zona Schengen, începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, Budapesta va avea capacitatea de a umple Puskas Arena la capacitatea maximă și de a le permite fanilor să meargă la restaurante și baruri înaintea finalei care va avea loc în iulie.

În schimb, Wembley poate fi ocupat doar la 50 la sută din capacitatea sa de 90.000 de locuri pentru semifinale și finală în această vară, indiferent de excepția de la carantină.

Scutirea de la carantină ar spori șansele Angliei e a găzdui Cupa Mondială din 2030, deoarece i-ar permite lui Boris Johnson să întâlnească personalități de rang înalt ale UEFA. Aceste întâlniri i-ar oferi prim-ministrului posibilitatea de a-și asigura susținerea necesară pentru a organiza primul turneu internațional major din 1996.

Pe de altă parte, decizia de a relaxa restricțiile pentru Euro 2020 ar putea provoca controverse în rândul publicului britanic, după ce anul trecut i s-a restricționat plecarea în vacanță, anul trecut.

Joi, directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuții cu autoritățile britanice pentru a ridica restricțiile chiar și pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

"Suntem în discuție pentru fazele finale, în special pentru semifinale și finală. Discutăm în fiecare zi cu autoritățile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar", a explicat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro-2020
uefa