UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia

UEFA: Nu au existat manifestări rasiste la meciul România-Suedia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2019

Comisia de Disciplină a UEFA a decis că la meciul dintre echipele naționale ale României și Suediei, care a avut loc pe Arena Națională din București, în data de 15 noiembrie, în preliminariile EURO 2020, nu au existat manifestări rasiste ale suporterilor români, cum au pretins jucătorii oaspeți, potrivit unui comunicat al FRF, preluat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''În urma declarațiilor din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la București. Acesta a discutat cu doi dintre jucătorii Suediei, ambii susținând că s-au auzit scandări rasiste. De asemenea, a găsit înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români. Astfel, UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară pe această speță'', se arată în comunicat.

''Juriștii FRF au avut la dispoziție doar trei zile pentru a pregăti apărarea. În acest timp, s-au depus la dosar declarațiile a trei dintre jucătorii noștri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra Suediei care au negat prezența rasismului, inclusiv cele ale selecționerului Janne Anderson de la conferința de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări. În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente și în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul că niciodată în istorie nu am fost suspendați pentru manifestări rasiste cu direcție către fotbaliștii de culoare'', menționează FRF.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandari rasiste meci romania suedia
scandal rasism meci romania suedia
federatia romana de fotbal