ULTIMA ORĂ Simona Halep, acuzată oficial de dopaj

ULTIMA ORĂ Simona Halep, acuzată oficial de dopaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Paul Ciucur și Dan Mihai, singurii români din agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, Sport Resolutions, au anunțat că Simona Halep a fost acuzată, oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open. Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziție pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI Ce este roxadustat, substanța la care a fost depistată pozitiv Simona Halep

"Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoștință lui Halep", au afirmat avocații, la postul public de televiziune.

Legendarul tenisman Roger Federer se retrage CITEȘTE ȘI Legendarul tenisman Roger Federer se retrage

"Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani", a explicat Paul Ciucur, arată news.ro.

Românii de la Sport Resolutions au vorbit și despre condițiile pe care Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă "contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping".

Ilie Năstase: Îi fac plângere penală lui Isărescu! CITEȘTE ȘI Ilie Năstase: Îi fac plângere penală lui Isărescu!

"Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a afirmat Dan Mihai.

“Având în vedere că, atât la proba A ,cât și la proba B, sportiva - și sportivii în general, nu doar ea - participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a adăugat Paul Ciucur.

Ciucur a menționat și care este situația dacă Simona Halep se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort: "Comportă două condiții: una - să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat, iar doi - să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot."

FOTO Brașovul ar putea avea cel mai mare skate-park din România. Proiect estimat la peste 11 milioane de lei CITEȘTE ȘI FOTO Brașovul ar putea avea cel mai mare skate-park din România. Proiect estimat la peste 11 milioane de lei

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanță care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunțat luna trecută că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanța roxadustat.

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022.

Ea a fost suspendată provizoriu din toate competițiile.

Marian Vanghelie și Daniel Tudorache, urmăriți penal de DNA pentru achiziții nelegale în pandemie CITEȘTE ȘI Marian Vanghelie și Daniel Tudorache, urmăriți penal de DNA pentru achiziții nelegale în pandemie

Simona Halep a solicitat să fie analizat și eșantionul B, care însă a confirmat prezența substanței interzise.

Conform regulamentului antitdoping, Halep riscă o suspendare de până la patru ani pentru un test pozitiv cu o substanță cum este Roxdustat. “Sportivii pot obține o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat și acceptă sancțiunea”, menționează AP.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep.

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
antidoping