Un nou stadion în România, investiție de 500 de milioane de lei

Un nou stadion în România, investiție de 500 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat trecerea stadionului "Gheorghe Hagi" la Compania Națională de Investiții (CNI), urmând ca această arenă să fie demolată, iar în locul său să fie ridicat un stadion modern. Investiția este estimată la 500 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Local Municipal Constanța a decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, aprobarea proiectului de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții “Construire stadion Gheorghe Hagi”, scrie News.ro.

Premier League debutează vineri la Prima Sport cu o super echipă de comentatori și moderatori CITEȘTE ȘI Premier League debutează vineri la Prima Sport cu o super echipă de comentatori și moderatori

"UAT municipiul Constanța intenționează să obțină finanțare pentru proiectul «Construire stadion “Gheorghe Hagi”, strada Primăverii, nr. 2- 11, municipiul Constanța» prin includerea acestuia pe lista de sinteză a programului Complexuri sportive prin Programul Național de construcții de interes public sau social, care se derulează prin Compania Națională de Investiții”, se arată în proiectul de hotărâre.

Acest stadion va fi demolat, iar în locul său va fi ridicată o arenă modernă.

Valoarea investiției este estimată la 500 de milioane de lei.

Stadionul se află într-o stare de degradare, după ce în ultimii ani nu au mai fost investite fonduri pentru întreținerea sa.

Stadionul “Gheorghe Hagi” a găzduit în istoria sa și mai multe meciuri internaționale, printre cele mai importante fiind România – Cehia 2-0, în septembrie 2005, România – Olanda 1-0, în octombrie 2007, România - Franța 2-2, în octombrie 2008 și România – Serbia 2-3, în martie 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
stadion
constanta
cni