VIDEO Sportiva americană Anita Alvarez, salvată de antrenoare după ce a leșinat în bazin la CM

VIDEO Sportiva americană Anita Alvarez, salvată de antrenoare după ce a leșinat în bazin la CM
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Anita Alvarez a fost în centrul unui episod dramatic la Campionatul Mondial de înot de la Budapesta, când înotatoarea a trebuit să fie salvată din bazin de antrenoarea ei după ce și-a pierdut cunoștința în apă, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Americanca și-a încheiat finala liberă solo la Campionatele Mondiale de Înot Sincron, când a leșinat și s-a scufundat în fundul bazinului. Andrea Fuentes, antrenoarea ei,, și-a dat seama rapid că ceva nu era în regulă și s-a scufundat complet îmbrăcată pentru a o scoate pe Alvarez la suprafață, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Autoportretul unui campion. David Popovici, copilul care lua micul dejun la trei dimineața ca să înoate la cinci: M-am trezit vorbind în apă. Nu în capul meu, ci chiar în apă sau poate că vorbeam cu apa CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Autoportretul unui campion. David Popovici, copilul care lua micul dejun la trei dimineața ca să înoate la cinci: M-am trezit vorbind în apă. Nu în capul meu, ci chiar în apă sau poate că vorbeam cu apa

Alvarez, care concura la al treilea ei campionat mondial, nu respira când Fuentes a târât-o cu ceva asistență pe marginea piscinei. Sportiva a fost dusă la centrul medical al piscinei, iar echipa SUA a emis ulterior o declarație în care spunea că este bine.

Fuentes a spus că, în ciuda incidentului, Alvarez încă speră să concureze la evenimentul pe echipe de vineri.

"A fost o mare sperietură”, a declarat Fuentes pentru ziarul spaniol Marca. "M-am speriat pentru că am văzut că nu respiră, dar acum se descurcă foarte bine. Avea doar apă în plămâni, odată ce a început să respire din nou, totul a fost în regulă".

Nu este prima dată când Alvarez leșină în piscină. O scenă asemănătoare s-a întâmplat la o competiție olimpică din Spania anul trecut, când Fuentes complet îmbrăcat a sărit din nou în piscină pentru a o salva.

Spaniola Fuentes, o fostă înotătoare sincronă de mare succes, cu patru medalii olimpice, 16 la campionatul mondial și 11 la europene, este antrenorul principal al echipei naționale a SUA.

Într-o declarație pe pagina de Instagram de înot sincron din SUA, Fuentes a spus că Alvarez va fi evaluată de medici joi înainte de a fi luată o decizie privind concurența ei la concursul pe echipe de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
anita alvarez
cm de la budapesta