Peste jumătate dintre angajații români (56%) acordă mesei de prânz mai puțin de 30 de minute, sub media europeană.
1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
În țări precum Belgia, Spania, Suedia sau Franta, doar 23% dintre angajati alocă mai putin de 30 de minute pauzei de prânz, arată datele unui studiu Edenred România, companie emitenta de carduri si tichete de beneficii extrasalariale.
CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul Tudose amenință conducerea Ministerului Transporturilor, în fața presei și cu replici din serialul TV Games of Thrones, că va fi demisă dacă după primul viscol al iernii nu se va circula ”la negru”În România, afecțiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare sunt la cote alarmante, iar una din principalele cauze este nutriția incorectă, generată de obiceiuri alimentare nesănătoase.
“În păstrarea stării de sănătate, obiceiurile alimentare au o importantă la fel de mare ca și calitatea alimentelor. Renunțarea sistematică la micul dejun, mâncatul în fugă la prânz și excesele la cină sunt puternic destabilizatoare pentru organism. Mâncatul la birou (așa numitul "desk-dining"), un fenomen din ce în ce mai întâlnit, este nociv atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea mentală, întrucât este un factor agravant în alienare socială și depresie”, spune Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportivă.
În acest scop, Edenred România a derulat o campanie prin care manageri din 20 de companii au încurajat salariații din România să adopte obiceiul pauzei de prânz zilnice.