Am făcut cunoștință cu Borgo Margherita pentru prima dată în Vitan, unde au o pizzerie cunoscută în zonă, și cunoscută chiar și în comunitatea de italieni din București, care nu e deloc mică. Cred că le-a mers bine acolo, or fi strâns ceva bani, și de câteva luni (din mai 2019) au mai deschis un local. Un restaurant în toată regulă, de data aceasta. Au luat casa în care a fost înainte Terra e Mare, despre care am scris lucruri destul de bune la vremea lor. Nu știu de ce au închis, eu văzusem destui clienți în cele câteva dăți în care am ajuns acolo.
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Casa și locurile acelea din Bucureștiul vechi, cu farmec, sunt interesante. Nu le mai descriu, am făcut-o în articolul despre Terra e Mare. Acum nu am observat schimbări semnificative în aranjamente și decoruri. Au lăsat aceeași ambiantă meridională, de trattoria provincială, de cartier, în care italienii se duc să mănânce, nu să filosofeze.
CITEȘTE ȘI Ce detestă clienții cel mai mult într-un restaurant?Meniul de la noul Borgo Margherita din Calea Călărașilor e consistent, cu de toate. Dar mâncăruri simple, țărănești. Pizza a fost bună, cu gust pregnant de pâine de casă, din grâu adus direct de pe câmp. Apoi niște calamari cu sos de roșii, înecați în ulei, fără nimic special, niște fructe de mare puse într-o oală și atât, doar că necurățate de nisip. Pastele mi-au plăcut. Sos puțin, așa cum trebuie, simțeai gustul de grâu dur, nerafinat.
Prețurile neașteptat de mari, mai ales la pizza. Serviciul direct, strict funcțional, s-a redus la a pune farfuriile pe masă și a le lua după aceea, nimic mai mult. Erau câțiva clienți, dintre care vreo doi vorbeau limba lui Dante.
Borgo Margherita din Calea Călărașilor e un restaurant italienesc provincial, de cartier, cu mâncare țărănească simplă, care poate să fie gustoasă dacă e făcută cu produse și ingrediente naturale, aduse direct de pe câmp și din grădină. Nu pare să fi imaginat cineva o astfel de complicățenie logistică în Calea Călărașilor, așa că…