Prezintă

Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiți pentru o nouă recesiune?

Invitat special

Nouriel Roubini

Locație

JW Marriott Hotel, București

Data

11 Noiembrie 2019

Rezervă bilet
La 11 ani de la declanșarea crizei mondiale din 2008, Nouriel Roubini, supranumit și Dr Doom, reputatul economist american care a anunțat recesiunea de acum un deceniu, vine în România la invitația Profit.ro și Profit.ro TV. Roubini va vorbi în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Marriott, în 11 Noiembrie, despre starea economiei mondiale, războiul comercial dintre SUA și China, ce impact va avea Brexitul și cum va fi afectată România de evoluția acestor evenimente.

Nouriel Roubini este profesor în economie la Stern School of Business, în cadrul New York University.

În prezent este și CEO al Roubini Macro Associates, LLC, o firmă globală de consultanță macro-economică din New York, precum și co-fondator al Rosa & Roubini Associates cu sediul în Londra. În 2006, Roubini avertiza Fondul Monetar Internațional, despre recesiunea iminentă din cauza bulei de piață a creditelor și a locuințelor. Previziunile sale despre aceste bilanțuri, au devenit o realitate în 2008, odată cu izbucnirea și reverberarea lumii într-o criză financiară globală - o recesiune din care ne-am ridicat recent după o ascensiune de zece ani. Dr. Roubini are o experiență vastă în politică, precum și acreditare academică. A fost co-fondator și președinte al Roubini Global Economics din 2005 până în 2016 - o firmă al cărei site web a fost numit unul dintre cele mai bune resurse web în economie de BusinessWeek, Forbes, Wall Street Journal și Economist. Din 1998 până în 2000, a ocupat funcția de economist principal pentru afaceri internaționale la White House Council of Economic Advisors și apoi consilier senior la subsecretarul pentru afaceri internaționale Departamentul Trezorerie ale S.U.A., ajutând la rezolvarea crizelor financiare asiatice și globale, printre multe alte probleme.

Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și numeroase alte instituții publice și private importante s-au bazat pe expertiza sa de consultanță. A publicat numeroase lucrări teoretice, empirice și de politică privind problemele macroeconomice internaționale și a coautorizat cărțile „Cicluri politice: teorie și dovezi” (MIT Press, 1997) și „Bailout sau Bail-ins? Răspuns la crize financiare pe piețele emergente ”(Institute for International Economics, 2004) și„ Crisis Economics: A Crash Course in the Future of Finance ”(Penguin Press, 2010).

Opiniile Dr. Roubini cu privire la problemele economice globale sunt citate pe larg de mass-media, fiind un comentator frecvent la diverse programe de știri de afaceri. A făcut obiectul unor profiluri extinse în New York Times Magazine și a altor publicații de frunte. Financial Times a oferit, de asemenea, o acoperire extinsă asupra perspectivelor Dr. Roubini.

A primit o diplomă de licență la Universitatea Bocconi din Milano, Italia și un doctorat în economie la Universitatea Harvard. Înainte de a intra în cadrul Stern, a activat la departamentul de economie al Universității Yale.

Vino să afli de la

Nouriel Roubini:

Costul unui bilet este de 175 euro plus tva.

Solicitarea ta a fost înregistrată!
Vei primi confirmarea acesteia pe email, în cel mai scurt timp posibil!

Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la
evenimente@profit.ro sau
Telefon 0745 141 131 - Nicoleta Durlea

Agenda

09:30 – 10:00
Înregistrare participanți & Welcome coffee
10:00 – 10:05
Cuvânt de deschidere Profit.ro: Oana Osman - Redactor-Șef
10:05 – 11:30
Keynote Speech - Nouriel Roubini
11:30 – 12:30
Dezbatere: Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiți pentru o nouă recesiune?
  • MODERATOR: Lucian Croitoru - Economist, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu
  • Nouriel Roubini
  • Omer Tetik - Director General, Banca Transilvania
  • Sergiu Manea - CEO, Banca Comercială Română
  • Francois Bloch - CEO, BRD - Groupe Societe Generale
  • Bogdan Drăgoi - Președinte al Consiliului de Administrație, Director General SIF Banat-Crișana