CEO Allianz-Țiriac: Subscrierile au crescut. Profitabilitatea a fost însă afectată de amenda Concurenței

CEO Allianz-Țiriac: Subscrierile au crescut. Profitabilitatea a fost însă afectată de amenda Concurenței
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 feb 2019

Amenda aplicată de Consiliul Concurenței a afectat profitabilitatea Allianz-Țiriac Asigurări în 2018, care a scăzut la 4% în privința câștigului operațional, în pofida avansului bazei de clienți și al subscrierilor, spune Virgil Șoncutean, șeful companiei, numărul 2 în piața de profil.

"Subscrierile companiei au crescut anul trecut cu peste 7%, iar baza de clienți a sporit cu 14%. Avem creștere de 8% la asigurările de viață în privința subscrierilor, de 5% la RCA. Practic, toate liniile de business au consemnat creșteri în cursul anului 2018. Fără amenda Consiliului Concurenței, profitabilitatea operațională ar fi fost mai mare, dar am închis anul cu un plus de 4%", a declarat Șoncutean.

Urmărește-ne și pe Google News
Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În decembrie 2018, Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii de asigurare și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de aproximativ 53 milioane euro, cu acuzația de încălcare a reglementărilor naționale și europene din domeniul concurenței prin coordonarea comportamentelor pe piață în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

În cazul Allianz-Țiriac, sancțiunea a fost de 43,44 milioane de lei.

"Încă nu am primit motivarea deciziei Consiliului Concurenței. Așa cum am anunțat, vom contesta amenda în instanță", a spus Șoncutean.

În 2017, compania a raportat, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei, nivel similar celui înregistrat în anul precedent.

Profitul operațional consolidat din activitatea de asigurări a crescut la finalul anului 2017, cu peste 40 de milioane lei, ajungând la mai mult de 130 de milioane de lei.

Șeful Allianz-Țiriac: Unele firme de asigurări se gândesc să plece din România, în pofida potențialului pieței de profil CITEȘTE ȘI Șeful Allianz-Țiriac: Unele firme de asigurări se gândesc să plece din România, în pofida potențialului pieței de profil

În ceea ce privește activitatea de asigurări generale, subscrierile au atins, în 2017, o valoare totală de peste 1 miliard de lei, similar cu valoarea înregistrată la final de 2016.

"Pentru 2019, obiectivul nostru este să creștem mai mult decât ritmul pieței, să înregistrăm un avans de 5% al subscrierilor. Și în privința profitabilității țintim o cifră mai mare", a spus șeful Allianz-Țiriac Asigurări. 

Compania are un capital social de 99,4 milioane de lei, acționarii principalii fiind grupul german Allianz - 52,16% și Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-tiriac asigurari
profitabilitate
subscrieri
venituri
consiliul concurentei
amenda
sanctiune