Activitățile economice din zona euro au atins cel mai ridicat ritm din ultimii șase ani

Activitățile economice din zona euro au atins cel mai ridicat ritm din ultimii șase ani
scris 21 apr 2017

Activitățile economice din zona euro au atins în aprilie cel mai ridicat ritm din ultimii șase ani, Franța devansând în mod neașteptat Germania, intrând în trimestul al doilea de pe o poziție puternică, ceea ce sugerează că redresarea se extinde, transmite Bloomberg.

Indicele compozit al intențiilor de achiziții ale managerilor din zona euro calculat de IHS Markit a avansat la 56,7 puncte în aprilie, de la 56,4 puncte în martie. Analiștii intervievați de Bloomberg anticipau că indicele va stagna, scrie News.ro.

În cazul Franței, indicele a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, de 57,4 puncte, fiind peste cel al Germaniei pentru prima oară din 2012, arată estimările semnal publicate vineri de IHS Markit.

Redresarea zonei euro se intensifică în pofida alegerilor din Franța, care ar putea avea ca rezultat și alegerea unui președinte ostil monedei unice.

Metrorex, amendată de ISU cu peste 12.000 de lei, în urma unor controale defășurate în stațiile de metrou CITEȘTE ȘI Metrorex, amendată de ISU cu peste 12.000 de lei, în urma unor controale defășurate în stațiile de metrou

Scorul din sondaje este strâns, candidatul de stânga Jean-Luc Melenchon și cel de extrema stânga Jean-Luc Melenchon sperând să se califice în turul al doilea, în locul primilor doi candidați, Marine Le Pen și Emmanuel Macron.

Primul tur al alegerilor are loc duminică.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zona euro