Executivul: Nivelul împrumuturilor de stat pe primul trimestru, raportat la PIB, comparabil cu anii anteriori

Executivul: Nivelul împrumuturilor de stat pe primul trimestru, raportat la PIB, comparabil cu anii anteriori
scris 19 apr 2017

Guvernul precizează că nivelul împrumuturilor din primul trimestru al lui 2017, raportat la Produsul Intern Brut, este comparabil cu cel al anilor anteriori.

Deși nevoia de finanțare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016, subliniază Executivul într-un comunicat, fiecare guvern are propria strategie de atragere de finanțare, care se bazează pe oportunitățile oferite de piața internațională și națională. 

”Toate împrumuturile sunt contractate conform Programului Indicativ de Finanțare pentru anul 2017, care poate fi consultat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Este o practică uzuală, pentru multe state membre UE, să contracteze împrumuturi pentru finanțarea deficitului bugetar și pentru refinanțarea altor împrumuturi ajunse la scadență”, precizează biroul de presă al Guvernului. 

Reacția Guvernului la proiectul de modificare a impozitării: Trebuie fundamentat pe studii de impact, iar măsurile - întâi temeinic explicate și apoi aplicate CITEȘTE ȘI Reacția Guvernului la proiectul de modificare a impozitării: Trebuie fundamentat pe studii de impact, iar măsurile - întâi temeinic explicate și apoi aplicate

 

Potrivit sursei citate, Împrumuturile contractate în primele luni de către Guvern au fost realizate pe termen lung, la costuri reduse, iar emisiunea de eurobonduri din 11 aprilie a fost realizată la cel mai bun randament istoric pentru România.

Guvernul dă asigurări, în acest context, că sumele obținute vor fi utilizate pentru proiecte de dezvoltare. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
finantare
imprumuturi
stat
finante
trimestru
guvern