Macron a obținut sprijinul FMI pentru reforme ambițioase pe piața muncii și reducerea deficitului bugetar

Macron a obținut sprijinul FMI pentru reforme ambițioase pe piața muncii și reducerea deficitului bugetar
scris 17 iul 2017

Președintele francez Emmanuel Macron a obținut sprijinul FMI pentru strategia sa de reformare a pieței muncii și de reducere a deficitului bugetar, transmite Reuters.

“Programul ambițios de reforme al guvernului poate rezolva probleme vechi ale economiei Franței, dezechilibrele fiscale persistente, șomajul ridicat și competitivitatea externă scăzută”, se arată în raportul anual al FMI referitor la economia franceză, publicat luni.

Sprijinul FMI pentru planul de reforme nu este surpinzător în sine, ci limbajul pozitiv fără precedent pentru guvernele franceze din ultimii ani, scrie News.ro.

Macron a câștigat alegerile în luna mai cu promisiunea de a reforma piața muncii, a reduce deficitul bugetar și a regândi sistemul de pensii, iar acum se confruntă cu necesitatea de a reduce cheltuielile publice și a modifca legislația muncii.

Șeful Piraeus: Principalul obiectiv este reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria CITEȘTE ȘI Șeful Piraeus: Principalul obiectiv este reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria

Guvernul urmează să publice la sfârșitul lunii septembrie strategia bugetară multianuală și shimbări în legislația muncii.

”Strategia pentru piața muncii este largă și ambițioasă, va crește flexibilitatea la nivelul companiilor, va reforma asigurările pentru șomaj și va îmbunătăți sistemele de specializare profesioanlă și ucenicie”, potrivit FMI.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
macron
fmi