Statul ungar sprijină expansiunea companiilor care investesc în afara țării. Cele mai multe proiecte vizează România

Statul ungar sprijină expansiunea companiilor care investesc în afara țării. Cele mai multe proiecte vizează România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2022

Statul ungar a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiții în afara țării, din care cele mai multe (15) au fost anunțate în România, relatează MTI, citat de News.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó a înmânat o diplomă de susținător managerilor Videoton Holding S.A., subliniind că funcționarea acestei companii cu aproximativ 9.000 de angajați este esențială și pentru economia națională.

Grupul de firme care activează în industria electronică a obținut 430 de milioane de forinți (1,2 milioane de euro) pentru dezvoltarea uzinei sale din Bulgaria, în cadrul Programului de Sprijin pentru Expansiune pe Piețe Externe. Costul total al proiectului este de 860 milioane de forinți (2,4 milioane de euro).

Péter Szijjártó a subliniat că expansiunea internațională a companiilor ungare este un proces lung, dar vestea bună este că schimbarea dimensiunii economiei a început deja, tot mai mulți jucători ai economiei ungare realizând investiții semnificative în străinătate.

Greva declanșată de angajații STB continuă și sâmbătă, deși Tribunalul București a decis că este ilegală. Câte mașini au ieșit pe traseu CITEȘTE ȘI Greva declanșată de angajații STB continuă și sâmbătă, deși Tribunalul București a decis că este ilegală. Câte mașini au ieșit pe traseu

Ministrul a arătat că “strategia de investiții externe” a guvernului are ca obiectiv tocmai sprijinirea acestor companii. Statul ungar a sprijinit în cadrul acestei strategii 50 de companii, cu fonduri în valoare totală de 70 de miliarde de forinți (196 milioane de euro), în timp ce companiile vor face, bazându-se pe acest sprijin, investiții la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinți (392 milioane de euro).

Lista investițiilor este condusă de România, unde au fost anunțate 15 investiții, urmată de Serbia cu 10 proiecte de investiții.

Videoton se află printre primele trei companii din Uniunea Europeană care furnizează servicii de producție sau servicii legate de producție în domeniul electronicii. Aproximativ trei sferturi din producția companiei se vinde pe piețele externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
investitii
comoanii