Cum să alegem locația ideală pentru un team-building sau alte evenimente business? 5 recomandări de la specialiști

Cum să alegem locația ideală pentru un team-building sau alte evenimente business? 5 recomandări de la specialiști
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 iul 2018

Evenimentele business de team-building sunt preferate de colegii din companie, dar pot da mari bătăi de cap departamentelor de HR. De la alegerea perioadei optime, care să nu interfereze cu concediile, până la locație și calendarul activităților derulate, fiecare dintre aceste componente trebuie tratate serios și atent, pentru a asigura succesul unui astfel de eveniment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Vă prezentăm în continuare, alături de partenerii de la Snagov Club (una dintre cele mai populare locații din apropierea Bucureștiului pentru organizarea de evenimente business), o serie de recomandări pe care le puteți lua în considerare atunci când planificați un astfel de eveniment.

  1. Renumele și calitatea serviciilor oferite
    De multe ori consultanții din domeniu propun variante discutabile de locații, dintr-un subiectivism influențat mai ales de comisionul pe care îl pot obține de la respectivele hoteluri. Înainte de a vă decide asupra unei locații, verificați renumele și review-urile scrise de alți oaspeți pe siteuri precum booking.com, tripadvisor, facebook sau google+. Totodată, premiile obținute de respectiva locație sunt un reper al standardului de calitate acestea pe care îl mențin. Spre exemplu, Snagov Club 5* a fost premiat “Unique Luxury Hotel of the Year in Romania” anul 2018 și obține an de an certificate de excelență TripAdvisor și Booking.com.
     
  2. Varietatea facilităților disponibile în cadrul locației

Variantele de relaxare și divertisment pe care membrii echipei le vor avea la dispoziție după finalizarea ședințelor și a workshopurilor sunt cel puțin la fel de importante. Discutați cu echipa și aflați ce preferințe au, ce tip de facilități le-ar plăcea să regăsească pe parcursul sejurului. De la varinte de relaxare, precum piscina interioară și cea exterioară ori saunele uscată și umedă până la salonul special pentru jocuri sau plimbări cu bicicleta ori cu barca pe lacul Snagov, locația pentru teambuilding și evenimente corporate Snagov Club le pune pe toate la dispoziția oaspeților.

  1. Distanța față de sediul companiei

De multe ori un aspect neglijat, timpul petrecut pe drum până la locație este un factor deosebit de important. Cu atât mai mult cu cât acesta poate fi influențat semnificativ de diverse ambuteiaje în trafic, un drum de două ore din București putând deveni lejer o staționare de trei în blocaje. Din acest punct de vedere, localizarea Snagov Club, la mai puțin de 30 minute de București, este un atu excelent. Mult mai puțin timp petrecut în trafic, mai mult timp de calitate pentru dumneavoastră și pentru colegi.

  1. Adaptarea și personalizarea pentru evenimente business

Sălile de conferință sunt modulare? Care este capacitatea lor și ce variant de organizare sunt disponibile? Care sunt dotările sălilor pentru evenimnte corporate? Sunt disponibile spații luminate natural? Locația dispune de sistem propriu de sonorizare? Se poate proiecta macro, elemente de mari dimensiuni? Care este specificul restaurantului și cum poate meniul să fie personalizat? Este posibilă închirierea integrală, inclusiv cu facilitățile de relaxare? Iată doar o parte dintre întrebările pe care ar trebui să le adresați și ale căror răspunsuri să le luați în considerare în stabilirea detaliilor adiacente.

  1. Portofoliul de clienți

De multe ori, portofoliul de clienți care au organizat evenimente în cadrul unei anumite locații devine cartea de vizită și poate garanta succesul evenimentelor viitoare. Atât din perspectiva tipului de companie, cât și a industriei din care aceasta provine – evenimentele având multe specificități în funcție de piața respectivă. În acest context, Snagov Club se poate lăuda cu peste 500 de clienți care au organizat aici evenimente, clienți de la companii mici până la corporații, din toate zonele de industrie din România.

Care considerați a fi cel mai important criteriu în alegerea unei locații business? Care au fost provocările pe care le-ați întâmpinat în acest domeniu?

viewscnt
Afla mai multe despre
team-building
evenimente business
snagov club