Demis de Dăncilă, Borza iese la atac: Doar amantele, hoții și proștii au succes

Demis de Dăncilă, Borza iese la atac: Doar amantele, hoții și proștii au succes
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

După ce premierul Viorica Dăncilă a luat decizia demiterii lui Remus Borza din funcția de consilier onorific al prim-ministrului, în urma declarațiilor făcute sâmbătă de acesta la un post tv, Remus Borza a atacat în termeni duri PSD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Mă așteptam măcar la un telefon să pot explica”, a spus Borza. ”M-am văzut de trei ori cu premierul Dăncilă. I-am prezentat propria mea viziune despre zona macroeoconomică, prioritățile în infrastructură și cercetare-inovare. Am spus că toată această creștere de venituri nu a făcut decât să finanțeze milioane de locuri de muncă în străinătate, a fost o creștere nesănătoasă”, a spus Borza la Realitatea TV.

”Salariile ar trebui înghețate. Toate ministerele au fost conduse de lefegii, ei vor să dea să dea la toată lumea. Nu e suficient să dai, a arătat rezultatul votului. Am crezut că încearcă să se schimbe, să schimbe mesajul, pentru că bazinul lor se erodează”, a mai adăugat fostul consilier economic. ”Avem 1,4 milioane de bugetari, mulți plimbă aer”, a mai spus Borza.  

Borza a mai spus că nu a vorbit despre concedieri în aparatul bugetar. "Îi putem plăti pe toți, dar trebuie sa îi punem să livreze, este nevoie de creșterea calității muncii în aparatul bugetar", a subliniat Borza.   ”Suntem la finalul unui ciclu de creștere economică, o noua criză este posibilă, nu am învățat nimic din criza care a fost și repetăm greșelile trecutului", a avertizat Borza.

„Am intrat în politică la 45 de ani și vă dau scris pe cuvânt de pionier, de la anul mă retrag la vatră. În ultimii 30 de ani, doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes” a spus Borza.

DOCUMENT în Guvern: Palatul Victoria a pregătit tăieri de cheltuieli. Amplu proces de analiză a costurilor la nivel de ministere și alte instituții, cu termen final luna viitoare CITEȘTE ȘI DOCUMENT în Guvern: Palatul Victoria a pregătit tăieri de cheltuieli. Amplu proces de analiză a costurilor la nivel de ministere și alte instituții, cu termen final luna viitoare

Fostul consilier a lansat și un atac la adresa Vioricăi Dăncilă, acuzând-o că vrea să preia modelul de conducere al lui Liviu Dragnea: „Ăsta e modelul de conducere in PSD, un tătuc luminat, un despot luminat, în care si doamna Dăncilă își va intra in curând”, a adăugat Borza.

Borza a fost numit consilier onorific al prim-ministrului pe data de 30 mai.

Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu și a recunoscut că purta discuții pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.

Printre altele, Borza a fost implicat în afacerea Polisano  și controlează firma Euro Insol care gestionează diferite proceduri de insolvență, precum cea a Uztel Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
remus borya
dancila
demitere