Rusia își întărește prezența navelor de război în Marea Neagră, în timp ce tensiunile cu Ucraina se amplifică

Rusia își întărește prezența navelor de război în Marea Neagră, în timp ce tensiunile cu Ucraina se amplifică
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2021

Două nave de război ale Rusiei au tranzitat sâmbătă strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră, iar alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către această mare, Moscova consolidându-ți prezența navală în contextul relațiilor tensionate cu Occidentul și cu Ucraina, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea prezenței navelor de război în Marea Neagră coincide cu suplimentarea trupelor rusești în apropierea Ucrainei, Moscova afirmând că este vorba despre un exercițiu defensiv temporar, pe fondul escaladării luptelor în estul Ucrainei între separatiștii susținuți de Rusia și forțele guvernamentale ucrainene.

Relațiile Rusiei cu Washingtonul, care a anulat săptămâna trecută desfășurarea a două nave de război în Marea Neagră, după protestele Rusiei, se află la un nivel minim după Războiul Rece.

Explicațiile STS, după ce fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a sugerat că decesele COVID nu sunt raportate corect CITEȘTE ȘI Explicațiile STS, după ce fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a sugerat că decesele COVID nu sunt raportate corect

Totodată, Rusia a restricționat temporar circulația navelor de război străine și al altor nave de stat în apropierea Crimeii, pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014, acțiune condamnat de Kiev și Washington.

Două nave de acostare rusești din clasa Ropucia, care fac parte din Flota Nordică, capabile să transporte tancuri și să transporte vehicule blindate și trupe în timpul asalturilor de coastă, au tranzitat Bosforul sâmbătă, potrivit observațiilor făcute de un reporter al Reuters.

Rusia își va întări în continuare prezența navală cu alte două nave de acostare, care fac parte din Flota Baltică, erau așteptate să tranziteze Bosforul.

Agenția de presă RIA a relatat sâmbătă că 15 vase mai mici, din Flota Caspică a Rusiei, și-au finalizat transferul în Marea Neagră, în cadrul unui exercițiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tensiuni marea neagra rusia nato
ucraina rusia conflict
nave de razboi marea neagra