Surse: Un sfert dintre prefecți vor fi schimbați, iar succesorii lor vor fi numiți prin concurs

Surse: Un sfert dintre prefecți vor fi schimbați, iar succesorii lor vor fi numiți prin concurs
scris 8 feb 2016

Aproximativ un sfert dintre actualii prefecți vor fi schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de perfomanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în Parlament, că o parte dintre prefecți vor fi schimbați din funcție ca urmare a lipsei de perfomanță, iar “cei care doresc să facă politică” din scaunul de prefect vor fi invitați să își părăsească funcția.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că, în urma evaluării de la acest moment a activității prefecților, care este în curs de finalizare, aproximativ 10-12 dintre prefecți, adică un sfert din numărul lor, ar urma să fie înlocuiți.

Potrivit surselor citate, Guvernul lucrează în prezent la un set de criterii de perfomanță a funcției publice, pe care intenționează să le utilizeze în numirea noilor prefecți. Pe baza acestor criterii, pentru posturile de prefecți rămase vacante Guvernul va organiza concursuri publice.

“La aceste concursuri se va putea înscrie oricine face dovada îndeplinirii acestor criterii de perfomanță și va exista un proces de selecție transparent și profesional”, au arătat sursele citate.

Cioloș a adus un bancher de la JP Morgan pentru a conduce Departamentul care trebuie să atragă investiții străine CITEȘTE ȘI Cioloș a adus un bancher de la JP Morgan pentru a conduce Departamentul care trebuie să atragă investiții străine

Premierul Dacian Cioloș a participat, luni, în Parlament, la o dezbatere privind viitoarele alegeri locale și legislative, unde deputatul PNL Ludovic Orban a arătat că Guvernul nu va putea organiza alegeri corecte cu secretari de stat sau prefecți PSD.

Cioloș a replicat că majoritatea secretarilor de stat au fost schimbați, pentru că așa a fost înțelegerea cu membrii Cabinetului, de a-și forma propria echipă, iar celor care nu au fost schimbați li s-a pus în vedere că vor fi înlocuiți dacă încearcă să facă politică de partid din funcția pe care o ocupă.

Prim-ministrul a avertizat că măsura este valabilă și în cazul prefecților.        

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
prefecti
schimbare
guvern
concurs
parlament
ciolos