VIDEO Zelenski: Restricțiile de vize pentru cetățenii ruși sunt corecte. Europa nu poate deveni un supermarket unde nu contează cine intră

VIDEO Zelenski: Restricțiile de vize pentru cetățenii ruși sunt corecte. Europa nu poate deveni un supermarket unde nu contează cine intră
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că, după tot ce au făcut forțele ruse în Ucraina, "poate exista o singură atitudine față de Rusia - cea față de un stat terorist", el subliniind că restricțiile de vize pentru cetățenii Federației Ruse sunt corecte. "Nu se poate transforma Europa într-un supermarket unde nu contează cine intră, iar principalul lucru este să plătească pentru bunuri", susține el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Astăzi, pentru prima dată, Ucraina sărbătorește Ziua Internațională a Tineretului, odată cu majoritatea țărilor din lume. Această decizie a fost luată vara trecută - de a amâna sărbătoarea până în 12 august pentru a fi împreună cu Europa într-un astfel de eveniment simbolic. Și a funcționat. Ziua Tineretului s-a simțit organic azi. Și mai presus de toate, împreună cu Prima Doamnă, m-a întâlnit cu tineri eroi salvatori - sunteți grozavi. Sunt mândru de copiii și tinerii care sunt puternici în pofida vârstei lor, care sunt responsabili în pofida vârstei. Ei strâng fonduri pentru armată, ei îi ajută pe răniți, ei ajută oameni, ajută la salvarea vieților", a afirmat Zelenski în mesajul video transmis vineri noapte, potrivit News.ro.

Ungaria atrage o nouă investiție gigant, pe un amplsament la un pas de România. „Noi, în Ungaria, avem un obiectiv clar de a fi o excepție locală de la recesiunea continentală.\ CITEȘTE ȘI Ungaria atrage o nouă investiție gigant, pe un amplsament la un pas de România. „Noi, în Ungaria, avem un obiectiv clar de a fi o excepție locală de la recesiunea continentală."

El a menționat că la Palatul Mariinski a avut loc o ceremonie pentru a-i onora pe acești tineri eroi, enumerând mai mulți copii, cu vârste între șapte și 16 ani.

"Putem fi mândri de faptele lor într-un mod în care nu orice adult are o astfel de biografie", a subliniat el.

Zelenski a adăugat că s-a întâlnit și cu reprezentanții unor organizații ale tinerilor.

"Sunt foarte mândru că Marina Viazovska, una dintre cele mai faimoase tinere femei din Ucraina, care a primit cel mai important premiu în domeniul matematicii - celebra medalie Fields, a participat la întâlnire. Am avut o discuție călduroasă și productivă despre apărarea țării, despre victorie - și este la orizont, despre viitorul Ucrainei, despre instituțiile noastre", a arătat președintele ucrainean.

Decretul lui Putin care interzice vânzarea băncilor complică eforturile OTP de a ieși de pe piața rusească CITEȘTE ȘI Decretul lui Putin care interzice vânzarea băncilor complică eforturile OTP de a ieși de pe piața rusească

De asemenea, Zelenski a menționat că a discutat cu Papa Francisc, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat ucrainenilor.

"Am discutat despre ce putem face împreună pentru a restabili pacea în statul nostru. L-am informat despre situația de pe linia frontului și despre eforturile constante ale Rusiei de a crește nivelul de teroare. El este de acord, ne sprijină", a afirmat el.

Zelenski a mai vorbit despre o decizie luată în Letonia prin care Rusia a fost recunoscută oficial ca stat sponsor al terorismului.

"Lucrăm pentru a ne asigura că întreaga lume va face la fel. Așa este corect. Este drept. Și se va întâmpla. După tot ceea ce ocupanții au făcut în Ucraina, poate exista o singură atitudine față de Rusia - cea față de un stat terorist. Și, apropo, din acest punct de vedere trebuie determinată atitudinea față de cetățenii Rusiei", a subliniat Volodimir Zelenski.

FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde CITEȘTE ȘI FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde

El a mulțumit Cehiei și statelor baltice și altor țări europene care au adus în discuții la nivel oficial în cadrul Uniunii Europene problema vizelor pentru cetățenii unui stat terorist.

"Desigur, cu toții înțelegem: sunt oameni care chiar au nevoie de protecție, care sunt persecutați în Rusia, care ar putea fi chiar uciși și de aceea ar trebui să primească ajutor de la lumea civilizată. Acestea sunt mecanisme legale binecunoscute - prin statutul de refugiat, solicitări de azil și alte oportunități de a ajuta și a sprijini. Dar sunt pentru cei care luptă, pentru cei care sunt persecutați. Și asta nu ar trebui să se aplice restului cetățenilor ruși în Europa - turism, entertainment, afaceri. Mai întâi trebuie să existe o garanție că criminalii ruși și cei care facilitează teroarea de stat nu vor folosi Schengen. Și în al doilea rând, nu se poate să distrugi însăși ideea Europei, valorile noastre comune europene, adică nu se poate transforma Europa într-un supermarket unde nu contează cine intră, iar principalul lucru este să plătească pentru bunuri. De aceea, restricțiile de vize pentru cetățenii Federației Ruse sunt corecte și toți apărătorii valorilor europene ar trebui să insiste asupra lor", a apunctat Zelenski.

Președintele ucrainean a menționat că a semnat decrete prin care a oferit noi distincții pentru 181 de combatanți, aastfel că numărul total al ucrainenilor care au primit astfel de distincții depășește 26.500.

"Sunt recunoscător oricui apără țara noastră. Celor care resping atacurile foarte brutale ale ocupanților din Pisky, Avdiivka, în zona Bahmut, care apără regiunea Harkov și sudul, draga noastră Ucraină. Vom face totul ca fiecare ocupant, ca și statul terorist în general, să simtă cu adevărat ce înseamnă un răspuns puternic al ucrainenilor la teroarea lor", a încheiat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
vize
rusi
ue