Min. Transporturilor: Toți studenții la universități din România, indiferent de vârstă, vor călători gratuit cu trenul

Min. Transporturilor: Toți studenții la universități din România, indiferent de vârstă, vor călători gratuit cu trenul
scris 11 ian 2017

Toți studenții din România vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare și indiferent de operatorul feroviar, măsuri incluse într-o Ordonanță de Urgență (OUG) privind unele măsuri fiscal-bugetare, publicată recent în Monitorul Oficial, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Ministerul Transporturilor.

OUG 2/2017, publicată în Monitorul Oficial în data de 6 ianuarie, face referire la adoptarea în anul 2017 a unor măsuri privind majorarea salariilor pentru unele categorii de bugetari, majorarea burselor pentru studenți, majorarea pensiilor din sistemul public și majorarea indemnizației sociale pentru pensionari.

În plus, de la 1 februarie, se aplică și măsura privind asigurarea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți, arată news.ro.

EY lansează un program de instruire a 60 de studenți, care la final se pot angaja în companie CITEȘTE ȘI EY lansează un program de instruire a 60 de studenți, care la final se pot angaja în companie

Miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Consultării Publice, Gabriel Petrea, împreună cu reprezentanți ai companiilor de transport CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai unor organizații studențești, pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților.

Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România, de stat sau privată.

Aceștia pot fi înscriși la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget sau taxă).

Vor beneficia de aceste facilități toți studenții, indiferent de vârstă și naționalitate, pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare și indiferent de operatorul feroviar.

Chanel N°5 versus TGV - casa de modă se opune proiectului unui tren de mare viteză în sudul Franței CITEȘTE ȘI Chanel N°5 versus TGV - casa de modă se opune proiectului unui tren de mare viteză în sudul Franței

”CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite”, se arată în comunicat.

De asemenea, a fost discutată inclusiv posibilitatea de a crește gradul de acces al transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
studenti
tren