Platforma Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate și primite de cumpărători direct acasă, preluată în 2017 de grupul francez de retail Carrefour, conform informațiilor anunțate atunci în premieră de Profit.ro, transmite că numărul comenzilor este de 10 ori mai mare decât în mod obișnuit, iar resursele de care dispune momentan îi permit să preia doar 50% dintre acestea, o situație atipică.
"Ne-am pus în plan mai multe soluții care, sperăm, vor eficientiza tot procesul de livrare și ne vor permite să preluăm toate comenzile plasate.
Recomandarea noastră pentru această perioadă este să folosiți plata prin card la livrare sau transfer bancar. Nu este obligatoriu, însă este o măsură în plus pentru prevenție.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Am început să recrutăm cât mai mulți livratori. Orice mână de ajutor în plus înseamnă că mai mulți dintre voi vor putea primi cumpărăturile, așa că dacă aveți o cunoștință care dorește să aibă o sursă de venit în plus și să ajute pe alții, spuneți-i că poate aplica direct pe pagina noastră de Facebook sau pe www.bringo.ro (bineînțeles, trebuie să îndeplinească condițiile trecute în anunț).
Împreună cu echipa care se ocupă de dezvoltarea aplicației căutăm constant soluții care ne pot ajuta să eficientizăm tot procesul.
Angajăm mai mulți pickeri în magazine. În acest mod, livratorii se pot ocupa de transport, iar pickerii aleg produsele în magazin și pregătesc comanda.
Comunicăm constant cu partenerii și ne asigurăm că ei fac tot posibilul să ofere informații exacte și rapide despre stocurile produselor.
Ne asigurăm că oferim echipei toate mijloacele și sfaturile de protejare și igienizare, de la livratori până la pickeri. Vom reveni curând cu mai multe informații despre acest subiect.re", transmite compania.
Platforma Bringo și-a accelerat business-ul în 2018, majorându-și substanțial cifra de afaceri, dar și pierderea pe fondul cheltuielilor aferente acestei expansiuni.

Afacerile au urcat de la circa 1 milion de lei, în 2017, la 3,69 milioane lei, dar pierderea s-a adâncit de la 3,6 milioane lei la 8 milioane lei pe fondul unor cheltuieli aproape triplate comparativ cu anul anterior, la 11,7 milioane lei.
Și datoriile au crescut, de la 6,3 milioane lei la aproape 16 milioane lei.
Firma este controlată de Allib Rom SRL, societate a grupului Carrefour, și Ascend Netsolution SRL.
Preluarea Bringo de către Carrefour, anunțată în premieră de Profit.ro, a fost cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe o piață a comerțului online cu alimente în care retailerii încă încearcă să găsească cea mai bună intrare.
Platforma a fost lansată în toamna 2016 de către Beta Software Management (21% din titluri), firmă care a creat programul software pentru ca aplicația să poată funcționa pe smartphone și/sau tabletă și/sau computer, și Ascend Netsolutions (49%), care a mai creat aplicațiile Star Taxi (pentru comenzi taxi online) și Oliviera (pentru comenzi online de la diferite restaurante din București), ultima preluată de platforma Takeaway.com.
Imediat după lansare, aplicația a intrat în Apple Store și Google Play.

Al treilea fondator al Bringo a fost firma Allib Rom, administrată de Jean-Baptiste Dernoncourt, General Manager al Carrefour România, cu 30% din titluri.
În 2017, Allib a decis să cumpere întreaga participație a Beta Software și a ajuns să dețină 51% din Bringo, alături de Ascend (cu 49%), Carrefour preluând astfel controlul asupra platformei.