Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 mai 2021

Puterea științei și a colaborării

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La vremuri noi, abordări noi. Abordările sunt cerute chiar de societate pentru rezolvarea unei probleme globale. Există peste un miliard de fumători la nivel global, cifră care plasează fumatul în topul problemelor de sănătate publică pentru a căror rezolvare este nevoie de implicarea guvernelor, a specialiștilor și a companiilor private. Amploarea acestei provocări a fost confirmată recent de sondajul realizat de compania de cercetare Povaddo, la cererea Philip Morris International (PMI), în decembrie 2020. La sondaj au participat 22.507 respondenți adulți din 20 de țări.

O nouă abordare a problemei fumatului

76% dintre respondenți declară că este important ca guvernele să dedice timp și resurse acestei probleme. Majoritatea respondenților au spus că așteaptă din partea guvernelor, a autorităților de reglementare și a comunității de specialiști în sănătate publică o abordare contemporană și mai orientată spre știință, care încurajează inovația și colaborarea atunci când iau decizii legate de domeniul sănătății publice – inclusiv pentru stabilirea unor strategii de reducere a incidenței fumatului. 

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Presiune și așteptări din partea societății

73% dintre respondenți, un număr semnificativ, doresc ca guvernele să ia în considerare rolul pe care îl pot avea alternativele la fumat în construirea unui viitor fără fum în țările lor.

71% dintre persoanele chestionate sunt de acord că încurajarea adulților care altfel ar continua să fumeze țigări să treacă definitiv la alternative fără fum poate completa celelalte eforturi depuse pentru a reduce efectele nocive ale țigărilor la nivel de societate.

77% dintre respondenți consideră că fumătorii adulți care altfel ar continua să fumeze trebuie să aibă acces la alternativele fără fum, fundamentate științific, care sunt mai bune decât continuarea fumatului, și la informații corecte despre acestea.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Inovațiile din știință și tehnologie au făcut posibilă existența acestor produse astăzi și, mai mult, au pus bazele unui viitor fără fum. Iar societatea poate influența viteza cu care acest viitor va deveni realitate.

Cifrele arată extrem de clar că societatea dorește o nouă abordare care să le permită adulților, care altfel ar continua să fumeze, să facă alegeri mai bune pentru ei înșiși. E evident și binecunoscut că cea mai bună alegere pentru persoanele care fumează este să renunțe complet la țigări și nicotină. La fel, trebuie continuate cu prioritate eforturile pentru a proteja minorii de fumat: să prevenim inițierea și să promovăm renunțarea la fumat în rândul tinerilor.

Însă adulților care nu renunță nu li se poate refuza oportunitatea de a trece la alternative mai bune.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Cât de repede putem spera la un viitor fără fum?

Răspunsul perfect rezumat la această întrebare stringentă îl oferă Jacek Olczak, Chief Operating Officer în cadrul Philip Morris International: „Dorința societății de a avea o nouă abordare pentru combaterea fumatului este clară. Există alegeri mai bune pentru oamenii care altfel ar continua să fumeze. Deci, întrebarea crucială care se pune acum este: cât de repede putem transforma această oportunitate de progres în realitate pentru sutele de milioane de fumători adulți din lumea de astăzi? Sunt convins că, pentru a atinge mai repede obiectivul unui viitor fără fum, trebuie să lăsăm știința să conducă și să încurajăm conversațiile transparente bazate pe fapte, care includ toate părțile interesate și care pot contribui la schimbare. Dacă experiența noastră comună din ultimul an ne-a învățat ceva, este că, în fața unei probleme presante, nu există nici timp de pierdut, nici loc pentru ideologii și credințe nefondate. Soluțiile se nasc din fapte, colaborare și minți deschise.”

Aflați mai multe aici.

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.

viewscnt
Afla mai multe despre
fumat
philip morris