Ajutor de stat pentru 13 proiecte de investiții private, în valoare totală de 1,36 miliarde lei. Majoritatea firmelor beneficiare au capital autohton

Ajutor de stat pentru 13 proiecte de investiții private, în valoare totală de 1,36 miliarde lei. Majoritatea firmelor beneficiare au capital autohton
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 13 sep 2018

Guvernul analizează 13 proiecte de investiții private, în valoare totală de 1,36 miliarde lei, pentru a le acorda ajutor de stat până la sfârșitul acestei luni, în baza schemei pentru firmele care investesc de cel puțin 3 milioane de euro. Cea mai mare parte a acestor investiții sunt realizate de firme cu capital autohton.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ajutoarele de stat au fost anunțate de premierul Viorica Dăncilă, care a precizat că 10 din aceste 13 proiecte de investiții aparțin unor firme cu capital autohton.

”Mă bucură foarte mult faptul că 10 din aceste 13 investiții sunt făcute de firme cu capital autohton în condițiile în care, după cum știți, în 2017, pe această schemă de ajutor de stat, nu a fost aprobat niciun proiect, iar în 2016 au primit ajutor doar 6 firme, dar toate 6 aveau capital străin. Așa cum am anticipat, prin simplificarea condițiilor de eligibilitate și prin reducerea valorii minime a investiției, de la 10 milioane euro la 3 milioane euro, am dat ocazia firmelor românești să poate aplica”, a precizat prim-ministrul, fără detalii.

EXCLUSIV Teodorovici îi cere șefului ANAF, Ionuț Mișa, să-și asume ferm venituri suplimentare și îl atenționează: depășirea planului de colectare nu e meritul ANAF! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici îi cere șefului ANAF, Ionuț Mișa, să-și asume ferm venituri suplimentare și îl atenționează: depășirea planului de colectare nu e meritul ANAF!

Potrivit acesteia, la nivelul Executivului, au fost depuse cereri pentru alte 14 investiții, existând asigurări că vor fi găsite soluții suplimentare în bugetul alocat ajutoarelor de stat, astfel încât și acestea să fie aprobate până la sfârșitul acestui an. 

Guvernul a decis, în iunie, că firmele vor putea obține mai ușor ajutor de stat pentru proiecte importante de investiții, prin diminuarea nivelului minim al investiției obligatorii, de la 10 la 3 milioane de euro, în condițiile lipsei datoriilor bugetare, și prin eliminarea principiului de selecție pe baza unui punctaj. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor
stat
investitii
companii
capital
autohton
guvern
schema
dancila