ANAF a lansat operațiunea Iceberg, de verificare a celor mai mari companii din România. În urmă cu o lună, Dragnea atenționa marile companii să nu mai încerce să șantajeze: "România nu e sat fără câini!"

ANAF a lansat operațiunea Iceberg, de verificare a celor mai mari companii din România. În urmă cu o lună, Dragnea atenționa marile companii să nu mai încerce să șantajeze: "România nu e sat fără câini!"
scris 24 ian 2019

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că a demarat operațiunea Iceberg, reprezentând o acțiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice din România.

”Operațiunea „Iceberg” se va desfășura pe întreaga durată a anului 2019 și presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România”, se arată în comunicat.

Astfel, principalele direcții de acțiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului și verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii din grupul din care fac parte, scrie News.ro.

Opoziția a strâns semnăturile pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să încerce anularea OU care a introdus noi taxe CITEȘTE ȘI Opoziția a strâns semnăturile pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să încerce anularea OU care a introdus noi taxe

În plus, Fiscul vrea să destructureze lanțurile tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin identificarea fraudelor fiscală cu implicații semnificative asupra bugetului statului.

”În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialiști din cadrul Agenției, care va iniția verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozițiile Codului de procedură fiscală precum și a legislației din domeniu”, se arată în comunicat.

În urmă cu o lună, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a avertizat pe reprezentanții marilor companii care au criticat proiectul Guvernului ce introduce o serie de măsuri fiscale să nu mai încerce "să șantajeze" statul român.

El aprecia că multinaționalele ar ascunde profiturile și le atenționa: „România nu e sat fără câini”

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
control companii
iceberg