ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare

ANAF, ANSVSA, Vama și Poliția vor iniția acțiuni de control încrucișat în comerțul cu legume-fructe și produse agroalimentare
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 14 ian 2022

Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Administrației și Internelor (IGPR), Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor vor demara în cel mai scurt timp un program de colaborare interinstituțională care să genereze acțiuni de control încrucișat pentru verificarea respectării legislației în domeniul comerțului cu legume-fructe și produse agroalimentare, au decis astăzi, în urma unor discuții, miniștrii Finanțelor, Adrian Câciu, și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întâlnirea de lucru dintre cei doi a avut loc a sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul discuțiilor au fost analizate soluții pentru diminuarea impactului prețurilor la energie electricã și gaze naturale pentru producătorii agricoli și cei din industria alimentară. Sunt avute în vedere compensarea bonusului de cogenerare și a costului pentru certificatele verzi, dar și un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale.

Vîlceanu, despre TVA zero la alimente: Nu a avut loc nicio discuție. Contravine directivei UE CITEȘTE ȘI Vîlceanu, despre TVA zero la alimente: Nu a avut loc nicio discuție. Contravine directivei UE

Un alt subiect discutat l-a constituit prelungirea taxării inverse la cereale, care expiră în luna iunie 2022, având în vedere efectele pozitive produse de această măsură, respectiv reducerea evaziunii fiscale și eliminarea treptată din piață a firmelor fantomă create pentru a eluda plata TVA.

Finanțarea programelor în domeniul agriculturii și industriei alimentare românești au fost, de asemenea, discutate. Prin aceste programe se propune acordarea de garanții și măsuri de creditare pentru:

  • capital de lucru;
  • refinanțarea creditelor pentru capitalizarea agricultorilor;
  • retehnologizarea/automatizarea industriei alimentare;
  • cofinanțarea programelor de asigurare a independenței energetice a fermei;
  • operaționalizarea și funcționarea Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea pentru a răspunde nevoilor din domeniul agroalimentar.
viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ansvsa
politie
vama
legume
fructe
control
alimente
comert