ANAF avertizează firmele să completeze corect și complet declarațiile cu termen 27 martie. Din aprilie face controale

ANAF avertizează firmele să completeze corect și complet declarațiile cu termen 27 martie. Din aprilie face controale
scris 24 mar 2017

ANAF avertizează contribuabilii să depună declarațiile fiscale completate corect și complet până la termenul de 27 martie, urmând ca din aprilie Fiscul să inițieze acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, în care să fie vizați contribuabili mari, mijlocii și mici.

                      
"ANAF reamintește contribuabililor că termenul de depunere a declarațiilor fiscale în această lună este 27 martie și că, începând cu luna aprilie, va demara acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitului pe profit aferent anului 2016,  pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Fiscul a anunțat la începutul lunii martie că își schimbă abordarea acțiunilor de control fiscal, urmând ca din luna aprilie acestea să se desfășoare exclusiv în raport de rezultatele obținute în urma unei ample analize de risc. Vor fi vizate neconcordanțele datelor raportate de contribuabili cu cele deținute de Fisc, scopul fiind acela de a verifica corectitudinea și exactitatea stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și, în special, a impozitului pe profit aferent anului 2016. ANAF a avertizat firmele să declare toate achizițiile și vânzările și să deducă doar sumele la care au dreptul.

Fiscul începe din aprilie controale la toate firmele, inclusiv la bănci, avertizându-le să declare corect vânzările și achizițiile CITEȘTE ȘI Fiscul începe din aprilie controale la toate firmele, inclusiv la bănci, avertizându-le să declare corect vânzările și achizițiile

Plătitorii de impozit pe profit trebuie să depună până la 27 martie Declarația 101 (Declarație privind impozitul pe profit), termenul fiind, de asemenea, valabil și pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2016. În mod obișnuit, termenul de depunere este 25 martie, însă, întrucât aceasta este o zi nelucrătoare, termenul maxim pentru depunere devine 27 martie. ANAF a anunțat deja că depunerea Declarației 101 va fi urmată de controale la firme începând cu luna aprilie.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a înlocuit recent pe Petre-Dragoș Voinescu de la conducerea Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cum a anunțat Profit.ro în exclusivitate cu o săptămână înainte. La acel moment, șeful Guvernului a negat public schimbarea, inclusiv la postul public de televiziune, afirmând că retragerea lui Voinescu de la Antifraudă este "o informație falsă".

În locul lui Voinescu a fost numit Marin-Marius Florea, fost director pentru Activitate de Inspecție Fiscală în cadrul Direcției Județene de Finanțe Giurgiu.

Plătitorii de impozit pe profit trebuie să depună până la 27 martie Declarația 101 (Declarație privind impozitul pe profit), termenul fiind, de asemenea, valabil și pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2016. În mod obișnuit, termenul de depunere este 25 martie, însă, întrucât aceasta este o zi nelucrătoare, termenul maxim pentru depunere devine 27 martie. ANAF a anunțat deja că depunerea Declarației 101 va fi urmată de controale la firme începând cu luna aprilie

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/declaratia-101-pentru-impozitul-pe-profit-trebuie-depusa-pana-pe-27-martie-va-fi-urmata-de-controale-din-partea-anaf-16844433
viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
controale
declaratii fiscale