Apple a plătit două treimi din taxele retroactive de 13 miliarde de euro datorate Irlandei

Apple a plătit două treimi din taxele retroactive de 13 miliarde de euro datorate Irlandei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2018

Apple a plătit două treimi din taxele retroactive datorate Irlandei în urma unei decizii a autorității antitrust a Uniunii Europene, potrivit unui anunț al companiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august 2016, Comisia Europeană a ordonat Irlandei să recupereze banii de la Apple, întrucât facilitățile fiscale acordate producătorului de iPhone-uri reprezintă un avantaj incorect, care încalcă reglementările UE referitoare la ajutoarele de stat, scrie News.ro

Suma totală datoritată a fost calculată la 13 milairde de euro plus 1 miliard de euro reprezentând dobânzi.

Inspecții fiscale – cum sunt selectate firmele pentru control CITEȘTE ȘI Inspecții fiscale – cum sunt selectate firmele pentru control

”La 30 iunie 2018, au fost depuse într-un fond escrow 4,5 miliarde de euro. După 30 iunie 2018, compania a finanțat cu alte 4,5 miliarde de euro acest cont escrow”, potrivit raportului trimestrial al Apple.

Banii vor rămâne în contul escrow în așteptarea apelurilor intentate de Apple și Irlanda împotriva deciziei Comisiei Europene, care ar putea dura mai mulți ani.

Autoritatea pentru concurență a UE a anunțat că va renunța la un proces lansat împotriva Irlandei în octombrie anul trecut, după ce Apple va plăti datoria.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
taxe
irlanda